ІВЧЕНКО ВІДХРЕСТИВСЯ ВІД "СНІГУРОНЬОК" ТА "МІФІЧНОГО СНІГОВИКА"

П'ятниця, 1 грудня 2006, 12:02

Олексій Івченко, народний депутат і екс-голова "Нафтогазу" заявив, що газета "Дело", яка перша оприлюднила інформацію про святкування Нового року в "Нафтогазі", повинна спростувати неправдиву і викривлену інформацію.

29 листопада 2006 року в номері 219 газети "Дело" була опублікована стаття "Дед Мороз вместо дедлайна", автор – Ольга Федорик, повідомляється в листі Івченка до газети "Дело", текстом якого володіє "УП".

В одному з розділів статті – "Хотели как лучше" – йшлося про організацію святкування Нового року в НАК "Нафтогаз України" та про заходи й витрати, які нібито були здійснені при цьому.

"Викладена в цьому розділі статті інформація є неправдивою – причому неправдивою двічі. По-перше, звинувачення заступника генерального прокурора України (Корнякової – "УП") на адресу попереднього керівництва НАК "Нафтогаз" мають всі ознаки політичного замовлення і виконані в тій же тональності, що й спроби політичної розправи над міністром оборони Анатолієм Гриценком та міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком", - наголошує екс-голова "Нафтогазу".

"Інакше неможливо пояснити, чому Корнякова, говорячи про нібито перевитрати "Нафтогазу" за авіаперевезення, чомусь не згадала про те, що відповідно до даних фінансового звіту про діяльність НАК "Нафтогаз України" в 2005 році витрати на авіаперевезення становили 9,894 млн. грн – на 5,687 млн. менше, ніж в 2004 році (сума витрат – 15,581 млн. грн), коли керівником "Нафтогазу" був нинішній міністр палива та енергетики Юрій Бойко. Що витрати на рекламу становили у 2004 році, за керування Бойка, 58,239 млн. грн, а в 2005 році скоротилися до 39,729 млн. грн. Що в 2004 році на благодійну допомогу "Нафтогаз" витратив 74,040 млн. грн, а під час керівництва Олексія Івченка ці витрати в 2005 році були зменшені до 46,119 млн. грн.", - підкреслює Івченко.

"...Цитуючи заяви заступника генпрокурора, газета "Дело" мала б, відповідно до норм журналістської етики, звернутися за роз’ясненнями до звинуваченої сторони. Однак журналіст не обтяжив себе подібним зверненням", - наголосив у листі ображений нардеп.

На думку Івченка, автор статті надала неправдиву інформацію, заявивши, що в підготовці свята приймали участь екс-міністр палива та енергетики Плачков та Івченко.

"При цьому автор статті абсолютно не зважає на те, що міністр палива та енергетики України не мав і не міг мати жодного стосунку до організації будь-яких свят в НАК "Нафтогаз України" - тим більше, що заступник генпрокурора про це не говорила. Що до компетенції голови "Нафтогазу" не входить організація свят в дочірніх компаніях, придбання для них костюмів чи ще чогось", - йдеться в листі.

Також Івченко повідомив, "що міфічний "сніговик" - це декоративна фігура більш ніж триметрової висоти, виготовлена зі скла й пластику, з вбудованою системою електропідсвітки, яка прикрашала фасад адмінбудинку компанії".

"Однак найбільш обурливою є ілюстрація до статті – а точніше, фотомонтаж, де Івченко з бокалом вина нібито святкує Новий рік на корпоративній вечірці", - йдеться в листі Івченка.

Як він заявляє, це – "брутальна і безпардонна брехня" – оскільки в день корпоративного свята голова правління НАК "Нафтогаз України" перебував у Москві, де вів переговори стосовно постачання природного газу в 2006 році.

Більше того, за словами Івченка, йому взагалі не довелося брати участь в жодних новорічних святкуваннях – бо 31 грудня, 1 та 2 січня він провів на робочому місці, в дочірній компанії "Укртрансгаз", а відразу після цього вилетів на переговори до Туркменістану і потім - до Москви.

"...Вимагаю опублікувати цього листа в одному з найближчих чисел газети "Дело" в якості спростування недостовірної інформації, викладеної в статті "Дед Мороз вместо дедлайна", - заявляє Івченко.

У іншому випадку він обіцяє "відстоювати свою репутацію усіма засобами, передбаченими законодавством України".

Економічна Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді