Кому тут не подобається як вона працює?

Вівторок, 29 вересня 2009, 13:25

З метою поширення позитивного досвіду судової практики Печерського районного суду м. Києва, Верховній Раді України пропонується для розгляду та ухвалення наступний законопроект:

Проект закону України "Про послаблення соціальної напруги та інших негативних явищ в Україні".

Стаття 1. Визначити, що займенник української мови однини "вона" може вживатися тільки по відношенню до Глави Уряду, Голови політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

Вживати займенник української мови однини "вона" по відношенню до решти осіб жіночої статі в Україні забороняється.

Стаття 2. Тут і надалі, в офіційному діловодстві, в ЗМІ, в мережі Інтернет, на біг-бордах та інших носіях зовнішньої реклами, в підручниках, в довідниковій та художній літературі встановити написання слова "вона" тільки з великої літери. Зразок: "Вона".

Стаття 3. На підприємствах, в державних установах, в навчальних закладах, в громадському транспорті, в закладах харчування, в житлових та нежитлових приміщеннях, в спілкуванні посеред вулиці, в приватному листуванні забороняється вживати у словосполученнях разом із займенником "Вона" наступні дієслова:

відпочиває, бреше, краде, блокує, зловживає, зраджує, помиляється, тощо.

Порушення цієї статті карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років, повною конфіскацією майна з метою покриття дефіциту державного бюджету України.

Стаття 4. Дієслова: "відпочивати", "красти", "брехати", "блокувати", "зловживати", "зраджувати", "помилятися" тощо, можна вживати у відповідній формі тільки із займенниками "вони", "він" та "воно".

Стаття 5. В художній та спеціалізованій науковій літературі вживати займенник української мови однини "Вона" дозволяється тільки з наступними видами тварин жіночого роду: саламандри, мангусти, тигри, леви, пуми, чайки, видри.

Вживати займенник "Вона" з назвами інших тварин жіночого роду, особливо свійських, забороняється.

Стаття 6. Громадяни, які публічно заперечують успіхи уряду в подоланні кризи, будуть позбавлені права безкоштовно приходити на концерти Всеукраїнського туру "З Україною в серці!".

Також ці громадяни будуть поіменно названі під час новорічного телевізійного привітання Глави Уряду, Голови політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

Стаття 7. Громадяни, які публічно вживають словосполучення "Вона працює" отримують право на разовий безкоштовний проїзд всіма видами громадського транспорту, в тому числі, бізнес-класом літаків внутрішнього авіасполучення.

Стаття 8. Підприємства, які розміщують на своїх фірмових бланках текст: "Всупереч кризі будуємо найбільшу в Європі Дністровську ГЕС. Вона працює" звільняються від планової перевірки Державної Податкової Адміністрації.

Той самий текст, нанесений шляхом татуювання на будь-яку частину тіла керівника, дає підприємству право на позачергове відшкодування ПДВ.

Стаття 9. Міністерству Освіти та Науки України, Товариству української мови, до 1-го листопада 2009 доручити розглянути можливість виключення з українського алфавіту літер "є", "е", "с", "у" з метою недопущення підсилення соціальної напруги та інших подібних явищ.

Цей Закон набуває чинності з моменту опублікування і може бути оскаржений у будь-якому суді загальної юрисдикції, починаючи з Печерського районного суду м. Києва.

 

Дмитро Гнап, журналіст, громадський активіст, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді