Подарунок Бандері чи послуга Сталіну?

Середа, 05 січня 2011, 16:07

В цій статті мова йтиме про нещодавні події в Запоріжжі, де невідомі підірвали пам’ятник Сталіну.

Коли я почув цю новину, спершу зрадів. Адже все сталося, наче на замовлення, на 102-гу річницю від дня народження провідника української нації Степана Бандери.

Але згодом дійшов висновку, що до ці події навпаки можуть стати на заваді націоналістичному рухові в Україні.

Подарунок Бандері

Перше, що спало на думку, вибух вчинили невідомі патріоти, які шанують пам'ять своїх закатованих репресіями Сталіна предків. Адже 28 грудня вже була невдала спроба знищити погруддя. А це могла бути друга спроба цих же осіб.

Інша версія – це інші, яких надихнула невдала спроба попередників.

Втім, я не можу зрозуміти логіку правоохоронних органів, які найперше запідозрили в усьому свободівців. Вже за годину після вибуху вони затримали представника ВО "Свобода".

Навіщо партії, яка діє легальними методами, вчиняти таке суспільно-небезпечне діяння? Так, сам факт знищення пам’ятника мені як націоналісту подобається, але ж метод є абсолютно неприйнятним, адже він суспільно-небезпечний.

Більше того, від такого вибуху могли постраждати невинні люди. Для чого таке свободівцям, які є європейськими цивілізованими націоналістами?

Втім, здається, влада Запоріжжя дала вказівку приписати до вибуху саме "Свободу" і заплямувати її в очах українців.

Та "Свобода", повторюю, діє лише легальними способами, і з прибічниками Сталіна бореться тільки ідеологічними методами.

А щодо самого погруддя… Сталін є злочинцем, отже встановлювати його погруддя – це незаконно. Хай там як – чи то в якості малої архітектурної форми, чи пам’ятника.

Подарунок Сталіну

Трохи згодом, вже після затримання представників "Свободи", з’явилась думка – а чи не провокація це. Добре режисована і спланована.

Ким? Та хоча б російськими чи українськими спецслужбами…

Адже після відомих подій на Манежній площі українська влада, яка у всьому бере приклад з Росії, могла вдатися до такого, аби звинуватити націоналістів в усьому, а згодом і взагалі їх заборонити, прирівнявши до нацистів.

Ще одна версія – організація вибуху самими комуністами, щоб мобілізувати свій електорат перед виборами в парламент. Зверніть увагу, що вибух відбувся фактично на річницю дня народження Степана Бандери і перше чого захотів Симоненко – це щоб Янукович відібрав звання Героя України в Бандери та Шухевича!

Звичайно, в очах виборців КПУ бандерівці постали такими "монстрами", які не зупиняться ні перед чим і будуть використовувати всі методи, щоб знищити своїх ідеологічних противників.

Тож можливих варіантів є декілька. Як би там не було, рік почався "весело". Далі буде?

Олександр Аронець, активіст ВО "Свобода", спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції

Як нам звучати у світі? В продовження дискусії про класичну музику

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука

Четвертий рік функціонування ринку землі: все скуплять латифундисти?

Перезавантажити адвокатуру: справа Шевчука як індикатор несправності системи 

Чи варто бити на сполох через "надто" низьку інфляцію