У адміністрації президента – галюцинації?

Понеділок, 03 вересня 2012, 10:29

Ще зовсім недавно мені як громадянину і виборцю було обіцяно, що мене, як і "кожного", почують. Звісно, розвели, як кошенят. Днями отримала цьому документальне підтвердження.

1 серпня, після підписання головою ВРУ Володимиром Литвином законопроекту 9073 "Про засади державної мовної політики", я звернулася від імені Всеукраїнського громадського руху "Український дім" до президента України як "гаранта додержання Конституції" з вимогою не допустити введення в дію цього неконституційного закону.

Оскільки голосування за закон №9073 3 липня 2012 не відбувалося особисто всіма депутатами, чиї голоси було зараховано "за", то, відповідно до рішення Конституційного суду України № 11-рп/98, це є підставою вважати закон №9073 неконституційним.

 

Витяг з Рішення: "Положення частини третьої сттті 84 Конституції України щодо здійснення народним депутатом України голосування на засіданнях ВРУ означає його безпосереднє волевиявлення незалежно від способу голосування, тобто народний депутат України не має права голосувати за інших народних депутатів України на засіданнях ВРУ.

Порушення встановленої Конституцією України процедури ухвалення законів та інших правових актів ВРУ є підставою для визнання їх неконституційними".

 

Таким чином, звернення вимагало від президента України виконати свої конституційні обов’язки гаранта додержання Основного закону – не допустити введення в дію антиконституційного нормативного акту!

Натомість, відповідь з адміністрації президента, що надійшла на наше звернення, не дає жодної рефлексії на ті правові аргументи, що було нами викладено, але дає серйозні підстави хвилюватися за стан психічного здоров’я працівників президентської канцелярії.

Так, у "відповіді" йдеться про що завгодно, але не про предмет звернення.

 

Текст відповіді: "Президент України з метою вдосконалення законодавчого забезпечення застосування мов в Україні в усіх сферах суспільного життя на всій території України, гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян України 8 серпня доручив Прем’єр-міністрові України до 13 серпня 2012 року утворити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні.

Крім цього, Прем’єр-міністрові України доручено забезпечити невідкладне, до 27 серпня цього року, розроблення із залученням зазначеної робочої групи та затвердження Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови".

Закрадається підозра, що коли пані Лукаш, радник і представник президента у Конституційному суді, читала наше звернення і готувала відповідь на нього, але дивилася на один текст, а в своїй уяві бачила зовсім інший. Інакше як пояснити повну відсутність кореляції між сенсом нашого звернення та "відповіддю" на нього?

P.S. А кошенята, яких "розводять", мають гонор левів. Вони виростуть і спитають "розводящих" за все.

Оксана Неживенко, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції

Як нам звучати у світі? В продовження дискусії про класичну музику

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука