Знаете що таке суворі умови утримання? Чортів зоопарк, ненавиджу його

П'ятниця, 08 липня 2016, 14:27

"Сус" (Строгие Условия Содержания - УП). Це замкнутий зоопарк. Це нелюдський тиск. Це нескінченна пригніченість.

У стінах вмонтовані прослуховуючі пристрої. Я знаю, ми їх знаходили...

На кожному куті по камері. Вони постійно стежать за тобою.

Постійно шукають порушення в твоїх діях. Намагаються знайти привід відправити тебе до льодяного штрафного ізолятору.

Постійно треба розмірковувати над кожною своєю дією.

Ні секунди ти не залишаєшся наодинці з собою... Хочеш помолитись? Ось тобі вибір, сам вирішуй де стояти на колінах перед Богом - це туалет, коридор чи їдальня, де безліч людей. От так добра адміністрація, навіть молитися в коридорі дозволяє...

Телефонний зв'язок неможливий, бо по периметру стоять пристрої які гамують магнітні імпульси, до речі від яких постійно болить голова та кров носом йде, серце болить. Ми й це знаємо, бо розбивали їх коли знаходили та наче краще зі здоров'ям становилось... 

Уявіть 350 квадратних метрів, в метрі від вікна залізні грати, за нею вертухай, він не боїться нічого в своєму відчуженні, він вільний ображати тебе, провокувати.

Чортів зоопарк, ненавиджу його.

Ти загнаний вовк, ти кидаєшся по єдиному коридору з одного стогони в іншу. Ти прагнеш лише свободи, про значення якої ти й думати не думав. Людині потрібна лише свобода. Звірові потрібна свобода.

Ми не так вже й розрізняємося коли існуємо на межі виживання. Вони роблять нас такими... Вони забирають наше єство і створюють з нас зло.... Будь вони тричі прокляті. За 30 срібних премій, що продали совість і честь!

З 350 квадратних метрів з 6 ранку до 9 вечора тебе вирішують 200. 4 спальні секції закривають, щоб ми не мали можливості лежати і сидіти, звісно стільці є, але їх усього біля 40 на всіх арештантів.

Природно це порушення закону, але хіба в Росії це когось хвилює.

Ти на ногах по 16 годин на день, нікому не важливо скільки тобі років, 16 або 50, стій, ходи, лежи на підлозі, плювати ... кому яке діло. 150 квадратних метрів на 100 арештантів. Банка з павуками.

Соціальний експеримент.

Як прекрасно тестувати поведінку на маленькому соціумі, щоб застосовувати це на державі. Хіба я не говорив? Так, моя колонія була експериментальною.

Так, їю займалося ФСБ. Ми були білими мишками з червоними очицями.

Кожний тиждень, а то і менше вводили зміни та дивилися як ми на них будемо реагувати.

Що таке зміни в тюрмі, коли побудований день, щоб відчути максимум спокою і забуття від дійсності - це злам внутрішньої системи і примушений стрес. Це моральний удар від часового по нирках.

"Сус". Захворів - терпи. Все одно в твою медичну карту нічого не запишуть, ми тут всі здорові, якщо хтось приїде перевіряти.

Подзвонити хочеш додому з телефонного апарата - вибачай, він зламався, треба ремонтувати.

Хочеш їсти - будь ласка. У тарілці плаває свина шкура зі свинячий шерстю. Не можеш їсти таку гидоту? Плювати. Мусульманин? Плювати. Нудить? Плювати. Голодний? Плювати.

Ось тобі на очах ламають таблетку парацетамол на дві частини, одна половина від усіх хвороб вище пояса, інша від усіх нижче. Гляди ж, не переплутай....

Росія. Сиктивкар Лаг. Республіка Комі. 2015 рік...

FB Геннадій Афанасьєв, колишній політв'язень

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука

Четвертий рік функціонування ринку землі: все скуплять латифундисти?

Перезавантажити адвокатуру: справа Шевчука як індикатор несправності системи 

Чи варто бити на сполох через "надто" низьку інфляцію

Як не отримати штраф власникам контрольованих іноземних компаній

Як Росія обходить західні санкції при експорті нафти і газу