Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Міністр оборони Франції: Росія може взагалі не отримати "Містралі"

Наталія Соколовська _ П'ятниця, 05 грудня 2014, 13:59
Версія для друку Коментарі 1
Десантний вертольотоносець "Владивосток" типу "Містраль" у французькому порту

Міністр оборони Франції стверджує, що Росія може взагалі не отримати вертольотоносці типу "Містраль". Тим часом Сергій Лавров говорить про удар по репутації Парижа.

У Парижі не виключають, що Франція взагалі не поставить Росії два вертольотоносці типу "Містраль", якщо ситуація на Сході України не буде врегульована. "Росіяни мають це усвідомлювати", - заявив міністр оборони країни Жан-Ів Ле Дріан в інтерв’ю телеканалу BFM TV, повідомляє інформагентство AP.

У французькому Сен-Назарі знятий зі стапелів другий військовий корабель класу "Містраль", поставку якого замовила Росія. Попри погрози з боку РФ, Франція наразі не має наміру передавати Росії вертольотоносці. (21.11.2014)

"Поки що ми не можемо здійснити поставку", - зазначив глава відомства в ефірі телеканалу. "Можливо, ми взагалі не зможемо цього зробити", - додав він. Ле Дріан наголосив, що поки умови, необхідні для передачі кораблів, не виконані.

Москва вважає відмову від поставки "проблемою репутації Франції"

Тим часом міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у Базелі, де він перебуває на конференції міністрів закордонних справ країн ОБСЄ, заявив журналістам, що відмова від поставки вертольотоносців завдасть удару по репутації Парижа. "Це більше - не наша проблема, це - проблема репутації Франції. Вона повинна виконати всі зобов'язання, передбачені контрактом", - наводить його слова інформагентство AFP.

Нагадаємо, наприкінці листопада президент Франції Франсуа Олланд також зауважив, що поки не бачить можливості для передачі кораблів Росії. Остаточне рішення Парижа залежатиме від розвитку подій в Україні, а поки питання про дозвіл на передачу першого з двох вертольотоносців було відкладено "на невизначений термін". Однією з передумов для поставки кораблів тоді називалося додержання режиму припинення вогню на Донбасі.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 188.130.213.---
Yarik Kor-chak _ 06.12.2014 17:42
ні ЦЕ ПОТРІБНО ОЛАНДУ БУТИ ОЛАДЬЄМ ЩОБ ДАТИ МІСТРАЛІ++ПУТІН ДЕМОНСТРАТИВНО ДАВ ГРОШІ ФСБ ЛЕ ПЕН ЯКА ВЖЕ ЗАЯВИЛИ ПРО ПРИЗИДЕНСЬКІ АМБІЦІї і про те що ФРАНЦ ЧЕКАЄ ТАКИЙ ЖЕ РЕЖИМ ВЛАДИ ЯК І ПРИ ФІШІ А ЦЕ ПРИВЕДЕ ДО СЕПАРАТ НА КОРСИЦІ І ЛОТАРІНГІЇ З ЕЛЬЗАСОМ І повернення позору для ФРАНЦ ЯКИЙ БУВ В 40 роках стає ФАКТОМ==ЯК І ТЕ ЩО ПУТІНУ ПОТРІБЕН ХАОС В ЄВРОПІ ТО МІСТРАЛІ ПОТРІБНО ПЕРЕДАТИ УКР ЦЕ БУДЕ ГІДНИЙ КРОК і попереджувальний для ФАШИСТРОС яка вже починає ГРАТИ В МАРАЗМ==подивіться на фото ПУТІНА В ))))) ГАЇТІ НА АНТИДЕРЖ СТРАЙКУ++ ЦЕ Ж БОЖЕВІЛЛЯ

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте