Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коментарі

П'ятниця, 2 червня 2000, 13:00
Українська сторона вимагатиме, щоб Павла Лазаренко передали Україні для проведення судового розслідування, заявив в інтерв'ю УП прес-секретар президента Олександр Мартиненко. Він повідомив, що Кучма вже знає про звинувачення з боку американської юстиції стосовно Лазаренка і, за його словами, президент "взяв цю інформацію до відома".

Прес-секретар висловив думку, що навряд чи це питання буде розглядатися під час візиту Клінтона в Київ, тому що це - рішення судових органів США, а американська адміністрація не раз підкреслювала, що не має жодного стосунку до правосуддя.



 
 
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що висунення звинувачення на адресу екс-прем'єра є "серйозним питанням для глави держави".
"А куди дивився президент, коли у нього під носом здійснювалися такі обсяги крадіжок, і він, знаючи про це, рекомендував П.Лазаренко в керівництво, нагороджував орденами, звільняв з роботи за станом здоров'я, а потім почав розігрувати фарс про так звані зв'язки Мороза з Лазаренком?" Таке питання задав лідер Соцпартії Олександр Мороз, коментуючи "Інтерфакс-Україна" висунене проти П.Лазаренко звинувачення.


 
 
Віктор Суслов розцінив звинувачення Лазаренко, як "виключно позитивний момент". Той факт, що "українських корупціонерів починають судити в інших країнах" буде сприяти покращенню ситуації в Україні, зазначив В.Суслов, додавши, що в Україні не було прецедентів притягнення "великих" корупціонерів до відповідальності.

Депутат пояснив, що вирок, який може бути винесений екс-прем'єру, "стане уроком для численних інших українських корупцінерів". "Багато хто з високих посадових осіб в Україні замислиться, перш ніж красти, брати хабарі та створювати механізми відмивання грошей", - сказав він. "Залишається висловити припущення, що значна кількість українських посадових осіб після таких рішень перестане їздити за кордон", - іронічно помітив В.Суслов.

 
 
Голова комітету з закордонних справ і зв'язків з СНД Верховної Ради України Ігор Осташ вважає, що висунене Лазаренку звинувачення базується на документальних фактах, і припускає, що судочинство стосовно нього може тривати 1-2 роки. Осташ підкреслив, що висунені П.Лазаренку звинувачення є "досить серйозними", а перед їх пред'явленням були проведені "серйозні дослідження".

Зазначивши, що висунення звинувачення є тільки початком судочинства, І.Осташ передбачив, що буде ще "дуже багато судових інстанцій, після яких може бути прийняте остаточне рішення".
Відповідаючи на питання про те, чи буде Україна продовжувати наполягати на видачі їй П.Лазаренка, І.Осташ сказав: "Важко сказати, але, наскільки мені відомо, Генеральна прокуратура буде продовжувати цей процес". Голова комітету також зазначив, що пред'явлення звинувачення П.Лазаренко є серйозним сигналом, який буде мати "певний резонанс і в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...