Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Паперова боротьба з корупцією

Середа, 5 липня 2000, 21:13
Кабінет міністрів України продовжує паперові війни. Так, своєю останньою постановою уряд затвердив план заходів, направлених на боротьбу з корупцією на цей рік, сім місяців якого вже успішно сплинули.

За цим документом, боротьба вестиметься на найгарячіших лініях "фронту" - в приватизації, реформуванні сільськогосподарських підприємств, в організаціях бюджетної сфери.

Особливу увагу Кабмін приділить керівництву регіонів. В межах плану зазначено проведення комплексних перевірок місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування. "Місця" ревізуватимуть на предмет дотримання вимог законодавчих актів про боротьбу з корупцією. Ефективність цих перевірок забезпечать "комісії за участі співробітників підрозділів, що здійснюють функції з боротьби з корупційними виявами". Принаймні, так стверджує "Інтерфакс-Україна".

Не дивно, що серед заходів також - "перевірки об'єктів паливно-енергетичного комплексу і відповідних посередницьких структур, які працюють у цьому напрямі".

Крім того, уряд виказав непідробний інтерес до прибутків держслужбовців. План передбачає проаналізувати підсумки декларування прибутків державцями за минулий рік, і скерувати безпосередньо до Кабінету міністрів "узагальнену інформацію і відповідні пропозиції з цього питання".

Турбуючись про народ, уряд також доручив низці організацій "систематично інформувати громадськість про результати законотворчої і правозастосовної діяльності, спрямованої на боротьбу з корупцією".

До цієї повальної боротьби з корупцією вчергове долучиться президент. До 1 листопада має бути підготовлений проект його, президентського, указу про створення національного антикорупційного комітету при президентові і його громадських приймалень у регіонах.

Цікаво, що цей план - продовження роботи з реалізації заходів Комплексної цільової програми боротьби із злочинністю на 1996-2000 роки і Концепції боротьби з корупцією на 1998-2005 роки. Цю активну боротьбу з корупцією уряд обіцяє продовжити в тих же символічних паперових межах, вдосконаливши законодавство з цих питань, зокрема, забезпечити супровід ряду поданих президентом законопроектів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОХотіла відкрити бізнес: у Дніпрі дівчина намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...