Український уряд визначив новий deadline для МВФ

Четвер, 6 липня 2000, 14:28
Уряд оголосив новий "дедлайн" поновлення кредитування Міжнародним Валютним Фондом. Правда, цього разу - не настільки впевнено, як бувало раніше. На цей раз, за словами речника Кабміну, в уряді України сподіваються, що "в крайньому випадку", МВФ відновить кредитування України за програмою розширеного фінансування (EFF) через три місяці.

Принаймні , уряд "робить все" для цього, заявив заступник міністра фінансів України Володимир Матвійчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Нам би дуже хотілося, щоб уже наприкінці серпня МВФ заявив про поновлення цієї програми", - м'яко підкреслив Матвійчук. Він додав, що це "дуже важливо" не тільки з точки зору фінансового забезпечення програми, але в контексті поновлення довіри "в світі" до України. І така позиція працівника Міністерства фінансів не може не насторожити.

Відповідаючи на питання, чи вплине негативно зволікання з поновленням програми EFF на ситуацію з соціальними виплатами в Україні, Матвійчук висловив надію, що внутрішні резерви держави, зокрема, стан виконання бюджету, дозволять добитися того, що затримка з кредитування "не вплине значно на фінансування соціальних виплат з бюджетів всіх рівнів". Чим поставив під знак питання слова свого керівника. Нагадаємо, що ще кілька місяців тому Ігор Мітюков стверджував, що якщо фінансування не відновлять до червня, Україну очікує нова економічна криза. Після того, в середині травня, той же Мітюков казав, що уряд "не такий дурний", і робить все для того, аби перестрахуватися на випадок невідновлення. І твердив, що ці кошти МВФ - це лише на соціальні виплати, які доведеться виплачувати з інших джерел, хоча, загалом, визначної ролі вони не відіграють.

Тим не менше, МВФ на останніх переговорах з українським урядом визначив "певні зобов'язання" для України, виконання яких сам і оцінюватиме. І наприкінці липня українська урядова делегація має відрапортувати керівництву МВФ у Вашингтоні про виконання цих зобов'язань. Як вже писала УП, саме на цей візит покладаються чергові великі надії уряду. Принаймні, щодо кредитування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News