Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нас у Європі не хочуть

П'ятниця, 7 липня 2000, 14:35
Французьке міністерство іноземних справ визнало існування документу, у якому не рекомендовано включати Росію, Україну і Білорусь у Європейський Союз. Однак французьке зовнішньополітичне відомство спростувало думку, що цей документ групи експертів вплине на рішення про майбутнє розширення ЄС, повідомляє ВВС.

4 липня німецька газета "Frankfurter Rundschau" з Парижа повідомила про висновки центрів планування міністерств іноземних справ Франції і Німеччини, у яких експерти виступають проти вступу Росії у Європейський Союз. "Після того, як американський президент Білл Клінтон під час свого червневого візиту виправдовувався за запрошення Росії у Європейський Союз, Франція і Німеччина вперше ясно дали зрозуміти, що членство Москви в ЄС призведе до його руйнування", - йдеться у матеріалі газети.

Україні, як завжди пощастило за компанію зі "старшим братом", тобто якраз за наше геополітичне положення. "Оскільки Росія не може бути допущена в ЄС, Україна і Білорусія також не будуть допущені, щоб не викликати питання про ізоляцію Росії. Натомість ЄС буде підтримувати особливі відносини з цими країнами", - наводить витяги з документу німецька газета.

Франція і Німеччина підкреслюють у документі відкритість ЄС, але звертають увагу, що це розширення має межі. Відповідно, кінцевою метою ЄС не може бути поглинання усього європейського континенту, вважають експерти.

Не дивлячись на те, що документ, який потрапив у пресу не є офіційним висновком зовнішньополітичних відомств двох країн, його зміст має серйозну політичну вагу, як результат спільної роботи високих посадових осіб обох міністерств, робить висновок газета.

В прес-службі Міністерства закордонних справ України на прохання УП ситуацію коментувати не стали, доволі дохідливо і неодноразово пояснивши, що там не коментують "гіпотетичні речі". За словами речника Міністерства, офіційна позиція України базується на офіційних заявах, до яких дослідження та експертні оцінки не входять. Стосовно ж цього документу, Міністерство зверталося до юристів за роз'ясненням. "Дослідження, про які йдеться,- і я на цьому наголошую, - не відображають офіційної позиції цих країн, - заявив речник міністерства, - ми керуємося офіційною інформацією, а не висновками експертів."

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...