Російський спікер Селезньов закликає українців "підштовхнути своїх правителів до Російсько-Білоруського союзу"

Четвер, 7 вересня 2000, 15:40
В Криму у четвер завершив свою роботу 1-й Міжнародний телекінофорум "Разом – у третє тисячоліття", у якому взяли участь відомі вітчизняні і закордонні теле- і кінодіячі. Втім, увагу до себе форум привернув не тільки "зоряним" складом його учасників, але й скандальними заявами голови оргкомітету цього заходу, спікера Державної Думи Росії Геннадія Селезньова. Глава однієї з палат російського парламенту вирішив повчити українців як і з ким їм жити.


Спікер Державної Думи Російської Федерації Геннадій Селезньов хотів би, щоб взаємини України і Росії були більш "просунутими" й Україна стала б "третім кутом союзу Білорусії і Росії". Про свої політико-геометричні сподівання він заявив у Сімферополі, куди прибув для участі у телекінофорумі "Разом – у третє тисячоліття". Втім, оприлюдненням мрій російський спікер не обмежився, взявшись за просвітительство і повчання темних українців, які досі не вступили до російсько-білоруського союзу.

Насамперед Геннадій Селезньов нагадав, що "слав’янські народи просто не можуть жить один без одного. А білоруси, українці і росіяни – це один народ…". Відкривши журналістам, які при цьому були присутні, цю високу істину, московський гість висловив свій подив: ось, мовляв, і Вірменія вже зібрала 1 мільйон 150 тисяч підписів за приєднання до Союзу Росія-Білорусія, і Казахстан говорить про необхідність такого союзу, а українці мовчать. Тож пан Селезньов і каже недалеким українцям: "ну, давайте "посувайте" своїх правителів, щоб і вони хотіли йти до російсько-білоруського союзу. Тому що це як раз і відповідає корінним інтересам людей". Що ж, напевно, російський спікер добре знає, що краще українському, вірментському чи казахському народам. Втім, як і чеченському.

Ну а тепер уявімо собі таку картину: приїзджає до Львова Біл Клінтон чи Герхард Щрьодер, та й ну повчати українців – мовляв, тисніть на своїх правителів, щоб Україна швидше стала -надцятим кутом багатогранника НАТО. Ото був би скандал! І МЗС відреагував би, і Президент, сподіваюсь, образився б. А от стратегічним братам з північного сходу це зійде з рук. МЗС мовчить, та й Президент не хоче кидати тінь на свій східний вектор. Як їздив до Криму Юрій Лужков, що обпльовував Україну та її керівників, так і їздить. А тепер до нього долучився третій посадовець Російської Федерації. А що – обітремось та й подякуємо.

А якщо хтось там шепче про втручання у внутрішнє життя самостійної і ні від кого незалежної держави, то це його власна справа. Братів, а тим більше – стратегічних, треба любити такими, як вони є.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування