Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчуку перекриють трубу

П'ятниця, 8 вересня 2000, 15:37
Україна і Росія стоять на порозі промислової війни. І постраждати від неї можуть далеко не останні в нашій країні люди, запідозрені північним сусідою в нечесній конкуренції.

Україна офіційно проінформована про можливість введення антидемпінгових санкцій щодо ввезених у Росію сталевих труб. Як повідомила московська газета "Сегодня", у першу чергу від цього може постраждати "трубопрокатний король Віктор Пінчук".

"Його в Києві не без підстав називають і вважають одним із стовпів української олігархії. Виходець із пануючого в країні "дніпропетровського клана", Пінчук контролює трубні заводи придніпровського регіону, де зосереджена майже половина української чорної металургії".

Далі ще більше. "Під загрозою також і фінансова стабільність перших осіб у державі. Відомо, що Пінчук близький до президентської сім'ї. За деякими даними, президент України багато в чому зобов'язаний йому переобранням на недавніх виборах. А тому є всі підстави вважати, що його бізнес користується заступництвом у структурах виконавчої влади".

За українських металургів заступився уряд. За даними "Известий", у київських відомствах наміри росіян вважають безпідставними. "Україна залишає за собою право застосувати відповідні дії", - відповів Держкомітет промислової політики.
За російською статистикою, на Україну припадає до 80% всього обсягу імпортованих у Росію труб, а в цілому за перше півріччя туди ввезли нашої металопродукциї на 5,012 млрд доларів. Кожна третя труба в Росії - з України. За даними московської газети "Время новостей", росіяни хочуть установити трирічні ліміти на ввіз труб. І тоді, бути може, виторг дістається не місцевим олігархам. Який, на думку російської преси, займаються політичним лоббіруванням і фінансуванням виборчих компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...