Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні хотіли "замочити" президента

Субота, 9 вересня 2000, 18:24
Як стало відомо у суботу, під час проведення самміту Голів держав СНД в Ялті на одного з лідерів готувався замах. Про це заявив Голова СБУ Леонід Деркач. Як кажуть, краще пізно, ніж ніколи, хоча кого саме з президентів збиралися підірвати, розстріляти, отруїти, або втопити в морі, Деркач не повідомив.

За словами керівника СБУ, інформацію про замах було отримано з закордону. Сьогодні за цією справою вже затримано кілька осіб – 4 чеченця та кілька чоловік з Ближнього Сходу.

В принципі, при наявності фантазії неважко окреслити коло імовірних цілей для замаху. В першу чергу, мова може йти про тих, хто вже має особистий досвід "участі" у терористичних заходах. Найдосвідченіший серед усіх, звичайно, ж Едуард Шеварднадзе, стаж – два реалізованих і безліч зірваних замахів, і купа зовнішніх ворогів.

Другим за ним по кількості йде його сусід Гейдар Алієв – ворогів всередині та ззовні приблизно стільки, скільки нафти в акваторії Каспію. У списку претендентів, враховуючи фігурантів з Ближнього Сходу, може бути і підпертий російськими багнетами Емомалі Рахмонов, якого на тому Сході давно воліють бачити у труні в білих капцях, та, звичайно ж, Володимир Путін, якого там же хотіли б бачити як мінімум чеченці, які теж фігурують у списку затриманих.

Всі решта, включно з рідним Леонідом Кучмою, навряд чи можуть пишатися своїм інтересом у східних терористів, як би вони цього не хотіли.

З часом ми звичайно дізнаємося прізвище цього лідера та його думку з цього приводу, за умови, звичайно, що повідомлення Леоніда Деркача не є "піарівським" ходом, скерованим на підвищення власної вартості та авторитету Служби у боротьбі з "ворогами". Одного разу Деркач вже знайшов купу автоматів, кулеметів та гранатометів (справа Іванченка), ми досі маємо зухвалість підозрювати, що зібрали їх в одному місці не терористи, а так би мовити, група товаришів в ім‘я "збереження стабільності" в країні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...