Марчук готується до виборів, вважає "Батьківщина"
Відповідь партії Тимошенко апарату РНБО

Четвер, 9 листопада 2000, 17:46
Тимошенко і Марчук продовжують обмінюватися ударами. Цього разу, використовуючи свої структури. Тимошенко - свою партію "Батьківщина", Марчук - апарат РНБО. Складно собі уявити, щоб Горбулін, його попередник, розбирався з кимось з своїх опонентів публічно, поширюючи повідомлення апарату РНБО. Хоче чи не хоче цього Марчук, але, роблячи подібні заяви, він дійсно втягує РНБО в політичні розборки. І це не перший раз.

Отже, буквально напередодні апарат РНБО розповсюдив повідомлення щодо реакції Марчука на нещодавню заяву партії "Батьківщина". Удар партії у відповідь не примусив себе довго чекати і вже у четвер з'явилася іронічна заява "Батьківщини", в якій лист РНБО названо "незвично емоційним і неадекватним проблемі, що висвітлюється".

У заяві особлива увага звертається на місце в тексті РНБО, де вказується на "неабиякий електоральний потенціал і виборчий досвід Марчука", ще і в контексті "високих" політичних перспектив секретаря Ради безпеки. "Якщо Марчук захоче взяти участь у виборах, коли вони почнуться, то у нього досить досвіду, включаючи парламентські і президентські вибори, щоб цивілізованими методами провести публічну агітацію".

У зв'язку з цим прес-служба партії "Батьківщина" дає такий коментар (подаємо практично без скорочень)

"по-перше, у цивілізованому суспільстві публічна дискусія між політиками і урядовцями зі спірних питань є цілком звичною, більше того – подекуди обов’язковою, практикою, що не має нічого спільного з "втягуванням у політичну боротьбу";

по-друге, Євген Марчук сам розпочав скандальну політичну боротьбу, "збагативши" висновки спецкомісії, що розглядала справу звітності у паливно-енергетичному комплексі, беззмістовно-абстрактними політичними висновками, всупереч рекомендаціям президента України не перетворювати цю роботу на "політичне дійство".

по-третє, пропозиція на участь у передачі "Право вибору" надійшла від представників телеканалу "Інтер", який, м’яко кажучи, не відзначається особливими симпатіями ані щодо Кабінету міністрів загалом, ані до віце-прем’єра Юлії Тимошенко особисто. Невже Євген Кирилович міг припустити, що телеканал "Інтер", патронований, як відомо, тими ж людьми, що замовляють йому дискредитацію Кабінету міністрів, проводить "політичне шоу передвиборчого характеру" та ще й для "деяких громадських об’єднань і рухів?"

Прес-служба робить цікавий висновок - інформація про те, що Євген Марчук почав готуватися до виборів, відповідає дійсності. На такий висновок наштовхує партію "наполегливе акцентування уваги представниками секретаря РНБОУ на виборчій темі, виборчому досвіді Євгена Марчука і політичних перспективах останнього".

Тим часом, президент Кучма згадав про свої обов'язки арбітра і знову нагадав про завислу над його підлеглими сокиру. "Враховуючи, що ця тема набула надзвичайного політичного забарвлення, я дав можливість всім заспокоїтися, зосередиться на своїй роботі, щоб було світло і тепло в квартирах. І це буде головною відповіддю на результати діяльності комісії. А все інше нікуди не подінеться, якщо в цьому буде така необхідність".

Останнє речення, до речі, стосується кадрових рішень. І будьте певні, що за першою ж необхідностю, Кучма ухвалить необхідне рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...