Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравченко реагує неадекватно

Понеділок, 4 грудня 2000, 22:46
Кравченко здогадувався, що "справа Гонгадзе" матиме нестандартний розвиток подій. Але замість аудіокасети з компрометуючими діалогами він чекав на людей в темних окулярах, які влаштують сеанс викриття.

Реакція Кравченка неадекватна закидам Мороза. Людина, яку з трибуни вищого законодавчого органу держави звинувачено у співучасті у скоєнні злочину визнаним в Україні політиком, вирішив відреагувати напівжартома. Судіть самі: "Загалом, думав, що з'явиться два-три чоловіка у темних окулярах, які будуть зняті зі спини. Вони даватимуть свідчення, що особисто я доручав його "вкрасти, вбити" чи щось інше... Як і з Березовським, коли його хотіли вбити. Вийшло по-іншому… Я - поза межами цього". Саме так, дуже плутано та незрозуміло, вперше в ЗМІ Кравченко відповів на закиди Мороза. Щастя оприлюднити дивну позицію головного мента країни випало газеті "Молодь України".

Інші відповіді на запитання Кравченка теж здивували. За даними газети, громадськість упевнена, що міністр і президент не тільки не можуть планувати нейтралізацію журналіста – вони не вміють навіть матюкатися і говорити суржиком. Так от, на це Кравченко заявив: "Одні кажуть, "не може суржиком", інші - "не може українською". Але там інше показово. Там є слова, які нібито належать президентові і через кожне слово "б...", "б..." Але я вже говорив про відповідальність політика за майбутнє держави. Наскільки мені відомо, 29 листопада прокуратура почала перші слідчі дії. Не знаю, які будуть наслідки експертизи, тощо".

Якщо, читаче, тобі ще не набридлі ці беззмістовні роздуми, пропонуємо останню відповідь Кравченка на питання, чи буде він чистим перед самим собою років через п‘ять-десять, коли оцінюватиме сьогоднішній хід подій.

"Події здалеку, мабуть, оцінюються інакше - історію пишуть, аналізуючи події - політичні, економічні. А із совістю - завжди діалог. Тому що є внутрішні переконання, є об'єктивні умови, в яких розвивається країна, суспільство. Є Закон, який не збігається з нормами, що ми їх називаємо совістю. І через 10 років подумки повертатимемося до цих екстремальних подій, оцінюватимемо. Але це внутрішні оцінки. Зовнішні оцінки населення. Люди, народ - бачать діяльність, слухають різну інформацію, мають свої симпатії, антипатії. Хтось твердо переконаний в тому, що сказано, хтось сумніватиметься, хтось махне рукою, мовляв, дурниця. Але все, зрештою, зводиться до того, що є норма Закону…"

Як хочеш, так і розумій. Ясно тільки одне - Кравченко чекав на викриття, і через 10 років буде виправдовувати свої дії законом. І заливати свою совість горілкою…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування