"Плівки Мороза": вашингтонський слід?

Вівторок, 5 грудня 2000, 14:02
Свою версію скандалу з касетою Мороза висуває московська "Независимая газета". За версією видання, це результат боротьби Кучми та Ющенка, за якими стоять Росія та США. Цього тижня ряд лідерів і парламентів європейських країн зажадають від офіційного Києва роз'яснень.

Скандал з обвинуваченнями фактично кримінального характеру джерела "Независимой газеты" пояснюють "особливою позицією західних країн по відношенню до протистояння Леоніда Кучми і глави уряду Віктора Ющенка". Газета "має в своєму розпорядженні інформацію про те, що ряд лідерів і парламентів європейських країн цього тижня зажадають від офіційного Києва роз'яснень".

"Справа про горезвістну плівку з голосами ніби політичних лідерів України не стане її внутрішньою справою. Найпопулярніша версія причин появи потужного компромату проти президента - це боротьба США і Росії за "зону своїх життєво важливих інтересів" - Україну. Вашингтон, на думку одного з високопосадових українських політиків, "організував весь цей скандал" з єдиною метою - не дати Леоніду Кучмі прибрати уряд Віктора Ющенка".

Далі фантазія наштовхує видання на такі висновки – щоб не втрачати Україну як зону інтересів, на мінському самміті СНД Путін пішов на поступки і схвалив прийнятний для Києва сценарій відносин в газовій сфері. "Стало зрозуміло, що Москва "клюнула" на геополітичне пояснення внутрішньоукраїнської кризи".

Однак тут захоплююча оповідь про гіпотези зливу компромату обриваються. І далі газета просто переказує досягнуті угоди з газового співробітництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування