Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Песимісти перемогли

Вівторок, 2 січня 2001, 21:50
Читачі "Української правди" - народ ідеалістичний. Більше за третину з майже п'яти тисяч осіб, які брали участь в голосуванні на сайті, вірять у імпичмент Кучми. Однак половина все одно готується до найгіршого.

Протягом місяця віртуальний світ зробив свої висновки про можливі наслідки обнародування аудіовідеокомпромату. Прихильниками сценарія імпичменту є 34 проценти читачів УП. Услід за ідеєю зробити Кучму безробітним йдуть скептики, які вже не вірять, що є можливість щось змінити навіть унаслідок найгучнішого скандалу в історії незалежної України. Знаково, що відразу після оприлюднення аудіозапису Морозом думка, що нічого не зміниться, була лідируючою. Але разом із тим, як скандал набирав більшого розголосу, прихильників цієї ідеї ставало менше, а імпичменту - більше.

На відміну від політиків, які у переважній більшості не вірять в імпичмент навіть якщо Кучма зробить страшне зізнання, рядові читачі не обтяжені политекономічними зобов'язаннями, тому голосували, керуючись не міркуваннями вигоди, а мораллю.

Проте, аналіз всіх пунктів опитування показує, що реакція прогресивної частини суспільства (а Інтернетом користується, безумовно, народ не самий відсталий) не є однозначною. Оптимісти і песимісти - назвемо їх так умовно - два рівноцінних за чисельністю полюса інтернет-суспільства.

46%, майже половина з тих, що проголосували на обох версіях сайту, не чекають нічого доброго. Це ті, хто вважають, що "нічого не зміниться" і "посилиться тоталітаризм і тиск на пресу". У цей же табір можна віднести прихильників політичного фіаско Мороза - в такому випадку песимісти взагалі виявляються в більшості - 54%.

Щоправда, прирахувати до песимістів їх можна умовно - адже за певних умов імпичмент Кучми і фіаско Мороза також можуть "працювати" в зв'язці. Але і це, і навіть прихильники "іншого" сценарія не допоможуть перемогти оптимістам. Отже, інтернет-мешканці чекають на найгірше. Може, єдина утіха в цій сумній історії - прислів'я, яке радить: "Жадаєш миру - готуйся до війни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...