Нова дата у справі Гонгадзе - 9 січня

П'ятниця, 5 січня 2001, 18:03
Близькі Георгія Гонгадзе як і раніше не отримують жодної інформації від Генпрокуратури про хід слідства і проведення експертиз. Керівництво прокуратури, як і раніше, вважає за краще повідомляти про це через ЗМІ.

На прес-конференцію в п'ятницю до Генпрокуратури вже не вперше запросили окремих журналістів, список яких утрясався керівником прес-служби паном Лакизюком.

З агентств ми дізналися, що по справі Гонгадзе проведені всі експертизи, "за винятком двох". Заступник генерального прокурора України Олексій Баганець повідомив, що останні результати стануть відомі до 9 січня. Однак він не уточнив, коли прокуратура має намір їх оголошувати.

"Одна з цих експертиз проводиться за кордоном", - зізнався зампрокурора. За даними УП, ця експертиза - дослідження на ДНК, а "за кордон" – це Росія.

Тим часом, дані міжнародної експертизи, яка проводяться у Німеччині на прохання родичів Гії, може бути відома раніше. Прокуратура черговий раз зганьбиться - одразу після того, як було знайдено тіло у Таращі, замміністра внутрішніх справ Джига запросив як мінімум тиждень для з'ясування особистості загиблого. Через деякий час експерти повідомили, що для певної течії процедури експертизи необхідні як мінімум 21 день. Ми сподівалися дізнатися результати ще до нового року, в чому нас постійно переконував Генпрокурор і його заступники.

Сьогодні вже 5 січня. І ще 5 днів невідомості…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування