"Це брудна фальсифікація"

Субота, 6 січня 2001, 13:10
Юлія Тимошенко спростовує всі обвинувачення, пред'явлені генпрокуратурою, і буде працювати в уряді, скільки "вистачить сил". Аргументи віце-прем'єра на свій захист звелися до емоційних висловлювань.

Акція генпрокуратури має "чисто публічний характер", вважає Тимошенко. Мета Потебенька все та ж – дискредитація віце-прем'єра. "Всі обвинувачення, які були пред'явлені прокуратурою на мою адресу, є просто брудною фальсифікацією", - заявила Тимошенко на спеціально скликаній прес-конференції в своєму кабінеті в приміщенні уряду України в суботу.

Дії генпрокуратури Тимошенко вважає "політичною розправою" і "замовленням олігархічно-криминально-політичних кланів, які де-факто володіють Україною", передає Інтерфакс-Україна. "Війна набуває відкритого характеру, - вважає вона. - Клани, відчуваючи можливість втрати влади, перейшли в атаку". На думку віце-прем'єра, при цьому переслідується дві мети.

По-перше, знищення Тимошенко як члена уряду – керівника паливно-енергетичного комплексу, яка проводить реформи у вугільній галузі, спрямовану на легалізацію тіньового капіталу, я яка досягла успіхів в реформуванні ПЕК.

По-друге, знищення Тимошенко як лідера партії "Батьківщина", яка, "маючи досить потужну фракцію, не стала кишенькової" і зайняла незалежну позицію у плівковому скандалі. Також фракція займає чітку позицію у переддень розгляду в парламенті "серйозних справ". "Батьківщина" за імплементацію шляхом внесення змін до Конституції, недовіру силовикам та незалежну експертизу матеріалів у справі Гонгадзе.

Тимошенко запевнила, що не має наміру йти у відставку і буде працювати в уряді стільки, скільки "вистачить сил". Можливість виїзду з країни віце-прем'єр відкинула, оскільки, за її словами, вона не збирається "переховуватися".

Торкаючись суті обвинувачень генпрокуратури, Тимошенко заявила, зокрема, що обвинувачення про дачу хабаря Лазаренку "не підтверджені документами".

Читайте також Заяву Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування