Нас вчать доносити по-новому

Субота, 6 січня 2001, 20:45
Настає 37-й рік. Ці слова зараз часто можна почути від багатьох представників політичної еліти. Найчастіше це емоційна реакція на останні події. Але ось цікавий факт, який підтверджує глобальний характер змін, що наближають нас до минулого.

Скоро в кожній школі Тернополя з'явиться людина, призначена адміністрацією, яка щодня, в певний час, буде постачати в міськвідділ освіти звіт з місця будь-яких подій. Далі цей документ по етапу передається до облдержадміністрації. А потім - до адміністрації президента і уряду.

Для цього тернопільських вчителів зобов'язали інформувати власті про "найбільш значущі суспільно-політичні події". Учителька тернопільської школи №19 Тетяна Довбуш, який не сподобався новий порядок доносительства, розповіла про наказ управління освіти Тернопільської міської ради "Про систему щоденного інформування управління освіти".

Про те, як збирати і донести інформацію, говориться в "Порядку збору, опрацювання і подання щоденної інформації". Цікавлять адміністрацію такі події, як "організаційні заходи учбових закладів (колегії, конференції і тому подібне), акції за участю народних депутатів, "характеристика активності громадських організацій (збори, мітинги, маніфестації і тому подібне)", надзвичайні ситуації і стихійне лихо, "резонансні карні справи", "інші важливі події".

У тексті "інформаційного повідомлення" потрібно вказати "місце і час проведення заходу, кількість учасників, мету, вимоги, тези виступів, можливі наслідки, суспільний резонанс.

Наказ виданий "відповідно до розпорядження Президента України від 16 вересня 1998 року №492/98-рп "Про поліпшення діяльності місцевих органів виконавчої влади по реалізації внутрішньої політики", Указу Президента України від 14.07.00 № 887/2000 "Про вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення Президента України і органів державної влади" і розпорядженням облдержадміністрації "Про систему щоденного інформування адміністрації Президента України і Кабінету Міністрів України".

Цю незвичайну на перший погляд новину розповсюдило агентство УНІАН. Мова йде про події в Тернополі, але мало хто сумнівається, що факт цей говорить про загальноукраїнську тенденцію. Якщо в Тернополі виконують укази президента, то складно передбачити, що їх ігнорують в інших регіонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування