Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Механізм організації "всенародної" підтримки Кучми

Вівторок, 9 січня 2001, 14:23
У середу по всій Україні планується хвиля всенародної підтримки "гаранта" з відповідним осудом дій парламенту. Таким чином місцеві власті намагаються підсластити Кучмі пілюлю. Незалежно від підсумків експертизи тіла, знайденого у Таращі (ми все ще сподіваємося, що її підсумки у середу будуть оголошені), Кучмі доведеться виправдовуватися і, можливо, відповідати на складні запитання журналістів. Швидше за все, Кучма продумав своя відповідь вже давно.

Вінниця. У Вінниці, наприклад, масовість будуть створювати студенти місцевого політеху. За даними УП особисто декан одного з факультетів ходив по парах і "в ультимативній формі", повідомляв, що в середу пар не буде. Замість цього студентам Вінницького технічного університету наказано з'явитися до 9 ранку к 1-му корпусу універу на збір, щоб "дружно піти на мітинг на підтримку Кучми".

Як повідомили УП студенти, декан і супроводжуючі його особи попередили, що якщо хтось не прийде, "будуть величезні проблеми, будуть з ними розмови". Натякнули, зокрема, на армію.

"Все було сказано відкритим текстом, що шокувало, і ще більш допомогло зрозуміти, де і в який час ми живемо. …Багато хто на мітинг не піде, а абсолютна більшість на мітинг піде тільки через страх", - пишуть студенти.

Додамо від УП, що раніше на альтернативних мітингах на підтримку президента студентам платили хоч якісь, але гроші. Зараз влада порахувала гроші і вирішила, що простіше "загнати" студентів на захід, а може, виділені грошенята вже поділили.

Про те, що студенти поняття не мають про те, що підтримують, навіщо прийшли і чого їх взагалі понесло на ці мітинги, казали самі студенти у приватних бесідах. Пригадується, що коли на організованому Деркачем маленьким пропрезидентському мітингу ініціатор крикнув у мегафон "Партія "Центр" підтримує президента!, "декілька чоловік здивовано обернулися і спитали один у одного "А що це за партія?". Повідомляємо для тих, хто не знає "Центр" - партія Деркача-сина (сина голови СБУ Леоніда Васильовича Деркача).

Харков. Продовжує поступати інформація з регіонів про акцію, яка готується. GazetaSNG.ru повідомляє, що організація акції на підтримку Кучми - відповідь на поновлення акції "Україна без Кучми", учасники якої, проте, поки що заявили про намір утриматися від демонстрацій.

Офіційним організатором виступів у підтримку президента в Харкові є об'єднання "Злагода", в якій провідну роль грає народно-демократична партія на чолі з екс-прем'єром Валерієм Пустовойтенком.

Фактично мітинги організуються за допомогою адміністративних важелів.
Працівників шкіл, дитсадків, лікарень і інших бюджетних установ просто зганяють на мітинг. Студентам факультету менеджменту Харківської академії міського господарства було оголошено, що залік отримають лише ті, хто візьме участь в мітингу.

Суми. З Сум УП отримала листа від працівників ВАТ "Сумський завод Насосенергомаш" під заголовком "SOS!". Ми приводимо його майже повністю.
"Акція Українці за Кучму

Можливо, про корупцію і злочинність на багатостраждальній Україні знають і чули багато хто, але в якій мірі ці недуги процвітають в нашій країні, знають лише громадяни України. Знають і мовчать.

Мовчать через страх втратити роботу (у кого вона є), а в деяких випадках і життя, про що заявляємо з всією відповідальністю і знаходячись у здоровому глузді.

Світова громадськість вважає, що вона в курсі подій, що розвиваються навколо зниклого журналіста Гонгадзе. Помиляєтеся. Ви знаєте те, що вам дозволяють знати.

У середу о 10 годин ранку (час київський) буде проходити акція за Кучму в місті Суми біля заводу імені Фрунзе, протилежна за значенням тій, що проходить вже який день у Києві ( Україна без Кучми ).

Працівники нашого заводу черговий раз зіткнулися з грубим зневаженням конституційних прав людини. Під тиском керівництва в особі директора заводу (Сотника Н.І.), під страхом втрати робочі місця, в примусовому (але словесному) порядку працюючі повинні з'явитися на акцію на підтримку Кучми. А як же демократія, хвалена правова держава, конституція?! До яких часів буде продовжуватися це свавілля?...

Невже наші діти будуть рости в такому ж страху як і наші діди? Ми не хочемо бути стадом овець, що йдуть на звуки флейти пастуха!!!"

ВАТ Сумський завод Насосенергомаш - один з найбільших виробників насосного обладнання на території колишнього СРСР. Чисельність працюючих біля 3000 чоловік. Підприємство є одним з трьох великих підприємств в місті Суми, яким в останні роки вдається триматися на плаву. Крім нього це завод Хімпром і ВАТ НПО ім. Фрунзе.

Луцьк. Директор луцької школи №26 Гнатюк повідомив вчителів, про те телефонограму "зверху", чка пропонує вчителям у примусовому порядку з'явитись о 10 ранку на мітинг на підтримку Кучми! Ті, хто не прийде, "будуть мати проблеми". Уся школа після цього в радості почала фабрикувати транспоранти, а -ля " Кучма не винний" і з не меншим запалом радіти тому, що наступний день – вихідний, повідомляють з Луцька.

Днепропетровськ. Більшість "кучмістів" прибудуть з рідного заводу Президента - дніпропетровського ЮМЗ (Південний машинобудівний завод) і КБП (Конструкторського бюро "Південне"). На КБП керівництво зобов'язали прислати на мітинг від кожного відділу по 10 осіб.

У Херсоні мітинги на "підтримку" гаранта організовані незвичайним чином. Всім бабусям, які намагалися оформити субсидію на житло, настійно радили прийти в середу на площу і постояти кілька годин. За це їм обіцяли допомогу як в оформленні субсидій, так і матеріальну допомогу (декілька гривень).

В Ужгороді студентів нашого навчального закладу зобов'язали з'явитися в середу на площу біля драмтеатру на мітинг. Сказали, що хто не прийде, матиме проблеми з подальшим навчанням. Хоча звісно на рахунок "проблем" припугнули для правдоподібності. Справа в тому, що в цьому місті навіть за нездачу сесії з ВУЗу не виганяють - оскільки гроші за навчання офіційно платяться.

На підсумковий мітинг у Луганську заявлено 20 тисяч учасників. Як передає агентство, на одному з висотних будинків центральної площі міста з’явився плакат періоду останніх президентських виборів з портретом Кучми та написом "Президент України і Луганщина: Ми вместе победим!".

Демонстрація єдності Кучми та народу має відбутися навіть на політично пасивній Тернопільщині. У середу в обласному центрі має заплановано мітинг, і кожна школа "повинна представити" 20 вчителів. "Усне розпорядження" тернопільського міського управління освіти щодо цього було дано директорам шкіл на нараді у вівторок, повідомляє УНІАН.

У Одесі має відбутися два мітинги – "за" та "проти" Кучми. Антикучмівський було заплановано на вівторок, але його перенесли на середу – для противаги прокучмівському.

Ще одна точка любові – Кривий Ріг, де у среду на металургійному комбінаті Кучма відкриватиме доменну піч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування