Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Четвер, 1 лютого 2001, 11:55
За добу наметове містечко на розі вулиць Хрещатик та Городецького збільшилось у два рази. Тепер у антикучмівському таборі вісім наметів, а протягом четверга має з'явитися ще сім. Акція просувається у бік Бесарабки.

Нові намети поставили "Собор" та Українська консервативна республіканська партія Хмари, до акції має намір приєднатися київська організація Руху Костенка. Як говорить Юрій Луценко, координатор "Україна без Кучми", найближчими днями вони збираються просунутися Хрещатиком до рівня "Макдональдса", де й буде встановлено великий антикучмівський шатер.

Також у четвер колона антикучмістів, яка напередодні вийшла пішим ходом з Житомиру на Київ, має провести у Коростишеві мітинг. На чолі загону протестуючих іде баран з табличкою "Я голосував за Кучму". За словами Луценка, послугами худоби мають скористатися учасники "Україна без Кучми" з Одеси та Сум. Перші залучать до пішого ходу віслюка, другі – козла.

Поруч із наметовим табором стоять прихильники "полум’яної Наталії", які роздають безкоштовно спецвипуск газети ПСПУ "Досвітні огні", а також продають черговий номер цього ж видання. Координатори "Україна без Кучми" кажуть, що прогресивних соціалістів не запрошували, а вони самі "примазуються" до акції.

Це після того, як Майдан Незалежності влада навмисно обгородила огорожами, учасники "Україна без Кучми" вирішили заставити наметами весь Хрещатик. "Аж до Бесарабки", - обіцяє координатор акції Юрій Луценко, який чекає підкріплення як мінімум в тисячу протестуючих із західних регіонів України.

 
Саме такі фото будуть спалювати учасники акції
 
У середу з Житомира вони виходять пішим маршем на Київ, щоб 6 лютого провести мітинг з урочистим спаленням "Портрета пахана" і екзекуціями над "чучелом Пахана". Після цього учасники обіцяють встановити намети, "яких буде значно більше, ніж до Нового року". Через те, що Майдан закритий, ставити їх будуть по непарному боку Хрещатика. "І тоді кияни і гості столиці зможуть, проходячи центральною вулицею, побачити наш лозунг: "Геть Кучму!, - "сказав Луценко на прес-конференції у наметовому містечку.

Луценко сказав, що всю відповідальність за можливе перекриття Хрещатику натовпами мітингуючих і можливі інциденти буде покладена на міську владу. Заявка на проведення 6 лютого акції протесту була подана зазделегідь, кажуть в штабі акції. "Місце проведення мітингу там указано - Майдан Незалежності", - сказав інший координатор акції Володимир Чемерис.

За словами Чемериса, 11 лютого в Київ прибувають учасники "Україна без Кучми" з північних регіонів, а 18 лютого - з східних і південних.

У перших числах лютого мітингуючи оприлюднять звернення до громадян України, де окреслять своє бачення розвитку країни в майбутньому - вже без Кучми. "Ми виступаємо за парламентсько-президентську республіку з губернаторами, яких повинні обирати, а не призначати".

Про те, як розвивалися події до цього, читайте тут

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...