Чергова "хфальшивка" – зараз у справі Чорновіла

Середа, 7 лютого 2001, 12:03
У Генеральній прокуратурі переконують, що записане на відео свідчення офіцера в масці, який зізнається у організації дорожньо-транспортної пригоди, в якїй загинув Вячеслав Чорновіл, - є фальшивкою.

До речі, не так давно ніхто інший, як Генпрокурор переконував, що плівка Мельниченка є "хфальшивкою", а за місяць Генпрокуратурі довелося визнати, що записи розмов в кабінеті президента все ж велися.

У інтерв'ю Інтерфакс-Україна про обставини появи цієї касети в Марчука розповів заступник генпрокурора Олексій Баганець.

Прокуратура влаштувала трьом дійовим особам по справі про касету - Григорієві Омельченку, Анатолієві Єрмаку і Євгену Марчуку - очну ставку, на якій, судячи по всьому, всі свідки щось наплутали. У їх свідченнях "є істотні розходження", зазначив Баганець.

Наприклад, як говорить зараз Марчук, суть заяви офіцера в масці не торкалася подробиць організації ДТП. Людина на плівці про це не говорила, він тільки заявив, що "це ДТП організували ми".

Баганець умовчує про те, що на це відповіли Єрмак і Омельченко, але, що цікаво, вважає, що подробиці запису не варто розголошувати. "Як міг Марчук касету обнародувати, якщо це неконкретне? Немає деталей ДТП. Сама заява про організацію випадку - тільки загальні фрази і ніяких подробиць", - підкреслив замгенпрокурора.

Саме тому секретар РНБО заявив, що через неконкретний зміст розмови, "він йому не повірив і не легалізував цю касету", говорить Баганець, який особисто розцінює заяву офіцера в масці про організацію ДТП як "звичайну провокацію".

Читайте також:

Марчука примушують оприлюднити свою "плівку"

Чорновіл не вірить Марчуку



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування