"Как демократ демократу…"

Середа, 7 лютого 2001, 19:40
Володимир Путін, який до цього жодного разу привселюдно не ділився своїми роздумами з приводу політичної кризи в Україні, перервав мовчанку. Зробив він це знехотя, відповідаючи на питання київських журналістів у першому інтерв'ю для українських СМИ.

"То, що нині відбувається – це внутрішньополітична справа України. Було б із нашого боку некоректним навіть давати коментар якісь з цього питання", - заявив Путин в інтерв'ю "Новому каналу", що разом із "Інтером" і УТ-1 їздив на бесіду в Кремль напередодні дніпропетровських переговорів Леоніда Даниловича і Володимира Володимировича.

Порожня за формою репліка є красномовною за змістом - принаймні на людях російський "гарант" українського журити не буде. Більш того, може бути, навіть похвалить: "У цілому те, що відбувається - якась внутрішньополітична боротьба - нічого тут особливого немає. Я думаю, що це ознака нормального демократичного суспільства. На мій погляд - я вам можу сказати не як президент Росії, а як громадянин - це непогано. Важливо тільки, щоб усі ці процеси відбувалися в рамках закону".

От з останнім - заковика. Але в Росії, як і в Україні, специфічний погляд на ці речі. І Путіна з його пристрастями навколо НТВ "другом демократів" теж не назвеш. Щоправда, й зі словесними лобизаннями до Кучми російський президент усі ж не поліз - міжнародний імідж "нашого" не дозволяє. Але й не зрадив…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...