Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакая - на вівтар боротьби з корупцією

П'ятниця, 2 березня 2001, 22:36
Микола Азаров не хоче зізнаватися в тому, чи говорив він з Кучмою про мільйони колишнього глави "Нафтогаза України" Ігоря Бакая. Якщо вірити майору Мельниченку така розмова, що свідчить про те, що Кучма покривав корупцію, пройшов у президентському кабінеті і був зафіксований на всім відомий цифровий диктофон під диваном.

Глава Державної податкової адміністрації наполегливо не дає відповіді. У п'ятницю у вечірньому ефірі "Нового каналу" йому двічі довелося відповідати на це питання: "Чи ваш голос на плівці?".

Перший раз відповідь прозвучав так: "Говорити можна все, що забажається, а факти річ уперта. 1,5 роки копіткої роботи сотень наших кваліфікованих фахівців дозволили в лютому закінчити документальну ревізію всіх підприємств Нафтогаза…"

Азаров говорить, що "неодноразово ставив питання про численні порушення законодавства цією кампанією" і продемонстрував об'ємний документ.

"Наші фахівці приходять до необхідності притягнення до відповідальності винних в цих порушеннях керівних особ цієї компанії. І в найближчі кілька днів таке рішення буде прийнято. Цей документ ставить точку на всіх міркуваннях, не залишає від цих розмов ні краплі сумніву".

Це означає, Бакай буде сидіти?

"Так були чи ні такі розмови?" Відповідь: "Ви знаєте, я неодноразово докладав президенту про ситуацію з наповненням бюджету і в тому числі і в Нефтегазе України. Я знаю також, що до президента приходили й інші керівники, які говорили протилежні речі…"

А далі пішов розказувати про своє - про податкові перевірки. Зустрічаюся, говорить, з послами і "Репортерами без кордонів", пропонує розглядати конкретні факти, "а то ось ми все взагалі говоримо, переслідування, там…"

"Якщо говорити про твердження цього майора, то на радіостанціях ВВС, "Свобода" взагалі ніяких перевірок не було, і наші податкові органи і не стосувалися цих радіостанцій. Так про що йде мова?", - задав питання Азаров. А ніхто і не говорив, що "душити" радіостанції збиралися податковими органами. Мова йшла про ліцензії… До речі, зараз процес видачі ліцензій практично не залишає сумнівів в тому, що майор був правий.

"Перевірки були, є і будуть", заспокоїв Азаров і додав, що працювати податківці збираються так, щоб "в 2001 жодних нарікаючі на податкову службу не було".

Загалом задоволені в ДПА так званою "службою довіри", куди можна прокричати про свавілля податківців.

Віддамо належне Миколі Яновичу - він пропонує і гарні речі. Наприклад, значне зниження податків для середнього бізнесу і практичну відмову від податків в малому бізнесі, "за умов усунення преференцій для окремих компаній".

А також таку корисну річ, що поновлює довіру, як відмову від перевірок великих іноземних інвесторів великих компаній з великими іноземними інвестиціями. Таку ж політику ДПА вже проводить щодо окремих українських підприємств.

І зовсім із задоволенням Азаров говорив про офіційних мільйонерів. "До мого великого задоволення їх число зростає. Три роки тому в Україні було 7 мільйонерів, 2 роки тому - близько 30, в минулому році - 40, я сподіваюся, що в цьому році їх число зросте до сотні".

Враховуючи перспектива пана Бакая - мільйонером більше, мільйонером менше…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування