Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Неділя, 4 березня 2001, 15:19
Після розгону наметового табору у Києві естафету антикучмівських пікетів підхопили Одеса, Дніпропетровськ і… Брюссель. У місті трудової слави "гаранта" мітинг простояв годину, а його проведення супроводжувалося тригіко-анекдотичною протидією.

Для проведення мітингу в суботу заявку в Жовтневую райадміністрацію Дніпропетровська подав… місцевий осередок НДП – та сама внутрішня опозиція в партії Пустовойтенка, яка приєдналася до акції "Україна без Кучми".

На цю заявку Дніпропетровський міськвиконком зажадав накласти заборону і звернувся до суду. Однак на його засідання представник міської влади… просто не прийшов, і суддя скаргу залишив без розгляду.

Однак через годину після початку акції до місця пікетування був підігнаний міліцейський автобус. Чини, що вийшли з нього, зажадали від організаторів пред'явити Статут і список членів організації. Відповідь про те, що партійці не носять з собою на мітинги такі документи, їх не задовольнила. Поїхати до офіус партійного осередку вони також не захотіли, а без пред'явлення паперів міліція оголосила акцію незаконною і "попросила" антикучмістів до автобусу. В кінцевому підсумку вони виявилися у відділенні міліції. Навчені столичним досвідом, органи почали шмон через десять хвилин після від'їзду з місця акції журналістів.

У Одесі близько 200 чоловік на мітинг зібрала обласна організація Народного Руху України. Під антикучмівськими гаслами поруч з ними стояли прихильники Соцпартії, блоку політичних партій Одеської області "Демократична ініціатива", а також священослужителі Української православної церкви (Київський патріархат).

Учасники мітингу вирішили продовжити акцію в наступну суботу о 14.00 на головній площі Одеси – Куліковому полі, навпроти пам'ятника Леніну.

 
Брюссельський пікет
 
А на цьому тижні в бельгійській столиці пройшов пікет українського посольства, який організували кльканадцять активістів УНА-УНСО. Зі слів очевидця, кореспондента української служби радіо "Свобода" Славка Волинського, після початку акції українські охоронники посольства ретирувалися в приміщення, а в самому посольстві позакривали всі вікна. За час пікету з диппредставництва ніхто навіть не виходив.

Як повідомив організатор акції протесту Василь Дунський, пікет був дозволений поліцією Брюсселя, а наряд служителів порядку навіть охороняв антикучмістів.

"ВИСЛОВИ СВОЮ ДУМКУ НА ФОРУМІ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"

Читайте також хроніку ліквідації наметового містечка на Хрещатику

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування