Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько нічого не знає. Всі питання до Обихода

Понеділок, 5 березня 2001, 15:04
За годину після прес-конференції Олександра Турчинова почалась запланована раніше зустріч генерального прокурора України Михайла Потебенька та фракції Зелених. Побачивши під дверима зали журналістів, Михайло Олексійович сказав, що журналістів бачити не хоче, але купці "акул пера" з диктофонами все ж вдалося перехопити його під дверима. Потебенько або дійсно не знав про звинувачення Турчинова, або зробив вигляд. Перша його реакція на прізвище Турчинов була такою: "Турчинов захищаєт людей, коториє прокралісь".

Після того, як кореспондент УП переказав генпрокурору зміст звинувачень глави бюджетного комітету, Потебенько сказав наступне: "Значит, прокуратура проводить розслідування справи таким чином, щоб державні кошти повернулися в Україну...ті, що розкрадені. Розумієте, значить, як сьогодні стоїть питання. Оскільки там Лазаренко утримується, оскільки там затрачуються певні кошти і так далші. Тоєсть, вони самі визначають. Ви самі розумієте, що значить особа там і гроші там. Поетому сьогодні – повертаються, не повертаються гроші, і на яких умовах. Значить умови у нас єдині: ми за те, щоб забрати всі кошти. Але, якщо всі кошти нам категорично заперечують, то ми вириваєм, що тільки можна і нікому ми кошти України дарити не собираємось. А то, що Турчинов дає...У Турчинова спитайте, яку він позицію займав, коли Лазаренка притягували до кримінальної відповідальності і звідки Лазаренко брав кошти, ті, які розікрали. Якраз із ЄЕСУ вони поступали. А сьогодні, мені зрозуміло, чого вони захищають...Ви самі знаєте, мені кажеться і студенти виступали і так дальші, чиї кошти куди кидаються і для яких цілей. Так, що мене не вдивляє, що вони говорять".

Далі журналісти все ж спробували уточнити, чи відоме Потебеньку ім'я Ламберта. "Значить, у мене займається цим Обиход. Він завтра буде, будь ласка, скажу – дасть вам прес-конференцію", - сказав Потебенько. "А ви знаєте цю людину?", - запитали журналісти. "Я не зустрічався з ним", - сказав генпрокурор. "І листування ніякого не було?", - допитуються журналісти. "Я ж вже відповів, от ви..", - відрізав Михайло Олексійович і закрив двері у залу засідань.

Дивись документи, які суперечать словам Потебенька:

Лист Ламберту від Михайла Потебенька

Лист Ламберту від Генпрокуратури

Лист Ламберту від Обихода

ВИСЛОВИ СВОЮ ДУМКУ НА ВІЛЬНОМУ ФОРУМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування