Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компромат на Волкова: роздуми колекціонера

Середа, 7 березня 2001, 18:53
Шановні колеги-журналісти українських і російських ЗМІ!

Якщо комусь з вас в останні два місяці доводилося часто читати українські і російські інтернет-видання, у вас, напевно, склалося враження, що ми в Бельгії надрукували повну книгу про Олександра Волкова.

Десятки статтей, які більшою мірою базуються на невірних переказах брюссельского кореспондента одного з українських інформаційних агентств, з'являлися в українському і російському Інтернеті з посиланням на наші "публікації" про бельгійську діяльність Олександра Волкова.

Насправді, ми написали наприкінці грудня 1 (одну) статтю про фінансово-економічну діяльність Волкова в Бельгії. До того ж наприкінці січня газета "Де Стандаард" опублікувала нашу статтю про касетний скандал і справу Гонгадзе. У цій статті ніхто не пов'язував пана Волкова із зникненням Георгія, ми просто згадували, що до викриття майора Мельниченка деякі з українських ЗМІ вказували пальцем на Волкова.

Шкода, звичайно, що через неточний переклад з голландської мови і через спроби одного кореспондента сховатися не тільки під своїм псевдонімом, але й прикритися нашими публікаціями, створилося враження, що ми відкрили особисте полювання на пана Волкова.

Таких намірів у нас не було і не буде.

Ми провели власне розслідування і опублікували матеріали, що були отримані нами з різних джерел, в тому числі органів правосуддя Бельгійської держави. За ці матеріали ми, звичайно, несемо 100% відповідальність, докази в нас є. Але більше за це ми - в даний момент - не можемо написати, оскільки більше нічого в нас немає.

Ще цікаво читати в Інтернеті цитати з розмов, які журналісти "вели зі мною особисто", коли ні я, ні мій колега ніколи офіційно не давали інтерв'ю жодному з кореспондентів з України. Більш того, по завершенню неформальних бесід ми ясно дали зрозуміти, що не хочемо, щоб нас цитували у пресі або в Інтернеті.

Шкода, що бувають такі люди, які скоріше вважають за краще опублікувати "сенсаційну новину", ніж поважати норми і моральні критерії журналістики.

Звертаюся до Вас з проханням не передруковувати відразу все, що ви знайдете в Інтернеті, без перевірки джерел і версії оригінальною мовою. Така поведінка щодо "делікатних питань", може принести журналісту оригінальної статті великі прикрощі і проблеми.

Не тільки Україна є небезпечною територією для журналістів.

З повагою,

Сальваторе Ді Роса
MaoMagazine
salvatore@mao.be

Від УП. Статті з бельгійськой преси УП публікувала за перекладом самого Сальваторе. Що й іншим рекомендуємо.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...