Кучма, Медведчук та Ющенко були в четвер зранку у "зоні"
Або одкровення генерала Харламова

П'ятниця, 9 березня 2001, 22:18
Нещодавно призначеному заступнику міністра внутрішніх справ Олександру Харламову вдалося виявити злочин. Це стало можливим завдяки його переведенню з посади начальника держслужби боротьби з економічною злочинністю на нинішню посаду. В журналістських колах цю посаду називають "директор птахоферми", адже саме йому підпорядковуються "Беркут", а також інші пташині та звірячі спецпідрозділи. Саме Олександру Харламову держава доручила охороняти владу та міліцію від народу.

На попередній посаді він відверто сумував, бо найбільші економічні злочини в Україні – це крадіжки курей у сусіда абощо. Максимум, що дозволяли "розкопати" (копалися, не виходячи з кабінету, у вмістовних сейфах) – справи на бізнесменів, які відмовлялися перераховувати гроші до численних міліцейських "благодійних" фондів, а також політиків, які не подобаються владі. До речі, щодо фондів – одному з дуже високопоставлених чиновників МВС придбали днями вже котре авто. Оглядаючи нову машину у внутрішньому дворі міністерства, він, мабуть, "дотепно" пожартував: "в старій машині попільничка вже повна" (зі старого анекдоту про "нового росіянина"). Тут не можна не згадати відому свого часу історію про "Мерседес" для міністра Кравченка. Газета "Киевские ведомости" 98-99-го років зазнала шалених утисків з боку міліції за серію публікацій про придбання для Юрія Федоровича недешевих транспортних засобів за рахунок благодійного фонду "Милосердя", прямим обов'язком якого була допомога сім'ям загиблих міліціонерів. Єдиний висновок, яких славетний генерал зробив тоді, – розпорядився перейменувати фонд.

Нині народ-злочинець не дає вкритися іржею професіоналізмові вже бойового, віднедавна, генерала. Між іншим, боротися зі злочинцями (людьми, які беруть участь у мирних демонстраціях) допомагають міліції кілька десятків відеокамер, придбаних за добровільно-примусову "спонсорську допомогу" від "правильних" бізнесменів.

Власне, до чого вести мову про те, що і без цього всі знають? Приводом для цих роздумів стало те, що вперше на роль другого ведучого "УТН-панорами" у четвер запросили саме Харламова. Назвавши парк Шевченка звичним для себе словом "зона", генерал заявив про те, що міліція була змушена захищати "порядок", а насправді – тих, хто в цій "зоні" перебував сьогоднішнім ранком. Якби ж то була справжня зона!

Та все ж міліція впоралася зі свою роботою погано – вона абсолютно "не застосовувала силу" (якщо вірити категоричній заяві президента в Закарпатті 09.03.01) і знахабнілі демонстранти таки зашкодили йому покласти квіти до пам'ятника Шевченку (цитата з виступу Кучми в палаці "Україна" 09.03.01 – УП). Ці ж люди, які чомусь саме сьогодні захотіли неможливого – потрапити до того ж пам'ятника, що й Кучма, завадили йому "пом'янути річницю Кобзаря незлим тихим словом" (цитата з відти ж – УП). Цікаво, що саме йому не вдалося: пом'янути? зробити це словом? зробити це тихим словом? чи зробити незлим словом? На жаль, автор цих заяв необхідних уточнень не зробив.

Повертаючись до "злочину", то, за словами Харламова, за його фактом порушено карну справу. Одну на всі 10 тисяч демонстрантів? На жаль, партнерка Харламова по ефіру цього у генерала не уточнила. Харламов повідав і таке: "тут було все – і опір представникам влади, і погроми, і насильство над особою (!!!)". Треба розуміти, що це демонстранти кудись не пускали міліцію, а не навпаки. Ці ж люди (за словами Харламова) заблокували у міської міліції "входи та виходи". Але більше вражає "насильство над особою"? Сподіваємось, що колись ми зможемо дізнатися: у кого з міліціонерів виявилася "особа", а також хто і як її насилував. Допоможе в цьому… СБУ.

Служба безпеки оголосила своїм "смєжнікам" капіталістичне змагання, й порушила ту ж саму справу за тими ж статтями проти тих же людей. Розслідуватимуть її силовики, ймовірно, наввипередки. У відомства Харламова є фора – міліція вже "аналізує діяльність кількох десятків заарештованих", а СБУ порушила справу трохи пізніше і, мабуть, їм теж знадобляться арештанти для "аналізу". Бережіться!

А наостанку про хороше. Олександр Харламов - за демократію! Та ще й не за будь-яку, а за виведений міліцією її різновид – цивілізовану (цікаво – а яка ж демократія, наприклад, в США?). Втім багато демократії, навіть і цивілізованої, це погано, тому Харламов рівно за ту кількість демократії, що вміститься "в рамки нашого закону".

Проте найкраща новина дня, це заява Кучми на городно-садівницьку тематику. Вочевидь, це свідчить про те, що він вже вирішив, чим буде займатися на пенсії. По-перше, за словами Кучми, "земля у нас щедра й талановита", а тому "народ наш народить апостолів правди і науки". Далі Кучма цитує Тараса Шевченка (додаючи, що Кобзар написав наведений вірш за рік до смерті! На щось натякає?): "Роботящим умам, роботящим рукам перелоги орать, думать, сіять, не ждать і посяіне жать роботящим рукам". "Ці слова, – переконаний Кучма, - звернені до кожного з нас! Вони (мабуть йдеться про "так звану опозицію"?) справді точать наше священне дерево державності, яке не так легко вирощувати! Одні живуть і працюють з ім'ям Шевченка в серці, інші використовують для того, щоб реалізувати свої реваншистські наміри".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News