Антикучмісти образились на Кучму

Середа, 4 квітня 2001, 12:42
Опозиція не має наміру оприлюднювати свою платформу для переговорів з владою після зборів засновників Форуму нацпорятунку 7 квітня, хоча про такий намір вона неодноразово повідомляла. Про зміну планів в інтерв'ю УП повідомив Володимир Філенко.

Таке рішення член ради ФНП пояснив позицією Кучми: "Немає факту визнання Форуму як партнера для переговорів. Оскільки передумови наші не сприйняті, ФНП після з'їзду засновників не буде оприлюднювати свої умови. Немає про що говорити, бо немає бажання президента сідати за стіл переговорів. Тому тема на сьогодні вичерпана".

Свої подальші дії ФНП, за версією Філенка, бачить у "продовженні роботи з населенням, проведенні акцій". "Ми будемо розповсюджувати правду серед людей про нашу владу. Будемо розповсюджувати програму дій", - заявив Володимир Філенко.

Коментуючи заяви Кучми у вівторок на прес-конференції та виступ на радіо "Свобода", Філенко сказав, що "все в стилі президента, все в стилі його розуміння, все в стилі його лексики".

Говорячи про подальші дії ФНП, Філенко сказав, що "як один з варіантів ми розглядаємо процедуру імпічмента". "Але всі розуміють, що ця процедура блокується непідписанням закону про тимчасові слідчі комісії. І коли президент з іронією пропонує нам імпічмент, то він чомусь не говорить, що не буде підписувати цей закон".

Інший учасник ради Форуму нацпорятунку Юлія Тимошенко підняла завісу таємниці над подальшими планами в інтерв'ю "Известиям", яке було записане, щоправда, ще до останніх заяв Кучми. Екс-віце-прем'єр заявила, що "зараз створює штаб, який займеться збором всіх матеріалів, підтверджуючих, що результати голосування на останніх президентських виборах – підробні". "Це підтверджують і записи Мельниченка. У нас є й інші факти. Ми будемо доводити свою правоту", - заявила Тимошенко.

Якщо ж Кучма піде, то влада перейде до Ющенка, і тому лідер "Батькивщини" вважає, що зараз "проробляються варіанти, як відсторонити Ющенка "чужими руками". "Один зі способів перевірений на мені. Він називається: "звільнення на прохання генеральної прокуратури в зв'язку з відкриттям кримінальної справи".

Ще один учасник штабу опозиції Олександр Мороз прогнозує інший сценарій. В інтерв'ю "Независимой газете", теж записаному кілька днів тому, він повідомив, що "на початок літа опозиція примусить президента і його оточення змінити відношення до законів і Конституції". Колишньої категоричності про те, що Кучма піде на початку літа, від Мороза вже не чутно: "Якщо Леонід Кучма все-таки ухвалить рішення про відхід, то автоматично обов'язки президента України буде виконувати прем'єр-міністр Віктор Ющенка протягом трьох місяців. За цей час пройдуть нові президентські вибори, а ми спробуємо внести необхідні зміни в Основний закон".

Читайте також:

Плівки Мороза - "груба фальсифікація". Говорить Кучма, який навіть не слухав їх
Кучма особисто гарантує безпеку Мельниченку. "Хай повертається назад", - заявив він в ефірі української служби "Свободи". "Гарант" був у доброму гуморі – він пообіцяв подарувати "Свободі" свої валютні рахунки та організувати ефіри урядовцям на радіо.

"Хто ви такі, щоб давати мені оцінку?", - запитав Кучма в "Української правди"
"Я схож на ненормального? Га? Сідати з тими, хто вимагає мого усунення? З такою вимогою я за стіл переговорів сідати не збираюся". Президент повчав жу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...