"Гарант" повертається на поле!

Четвер, 5 квітня 2001, 12:58
Кучма змінив гнів на ласку і дає свою волю на підписання політичної угоди між урядом і парламентською більшістю. У четвер зранку Ющенко забіг на Банкову і узгодив питання з "гарантом", який двома днями раніше сказав, що в такі "ігри не грає".

"Президент не критикував цю угоду. Президент критикував попередню угоду, яка була раніше", - пояснив Ющенко, який після зустрічі з Кучмою зробив висновок, що тепер той "позитивно оцінює останній узгоджений варіант проекту політичної угоди між парламентською більшістю і урядом".

"Я сьогодні спілкувався з Леонідом Даніловичем з приводу цієї угоди, і він його оцінює як угоду, навколо якої можуть бути формалізовані відносини між більшістю і урядом", - сказав прем'єр.

У вівторок на зустрічі з журналістами Кучма сказав, що "правового значення угода не несе" і "більшість розвалено так званими проурядовими фракціями "Батьківщина" та "Реформи-конгрес". Кучма повідомив, що в такі "ігри не грає" і підписуватись заради принципу "хлопці, давайте жити дружно" не буде.

Однак тепер, після волі згори і перереєстрації парламентської більшості прем'єр думає, що політичну угоду вдасться підписати. Проте, друге явище стурбувало Ющенко. Він переконаний, що парламентська більшість після перереєстрації стане меншою, і навіть хвилюється, що в зв'язку з цим вона може взагалі втратити статус більшості.

А тим часом поки ще стара більшість на координаційній раді рекомендувала Верховній Раді України порядок розгляду звіту Кабінету міністрів, який буде заслуханий 17 квітня. Профільним за урядовим звітом запропоновано призначити комітет парламенту з питань економічної політики, управління народним господарством, власності й інвестицій. Комітет очолює ярий "антиющенковець" депутат Олексій Костусєв з "Трудової України".

Пропонується, що 17 квітня Ющенка будуть слухати протягом години, після чого – співдоповідь від профільного комітету Костусєва. 45 хвилин пропонується відвести для відповідей на запитання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування