Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишнього заступника Ющенка звільнили з-під варти

П'ятниця, 6 квітня 2001, 16:14
Через "різке погіршення стану здоров'я і необхідність лікування в умовах стаціонару" звільнено з СІЗО колишнього заступника Ющенка Володимира Бондаря, який був відразу доставлений до лікарні. Запобіжним заходом для екс-заступника глави НБУ обрана підписка про невиїзд.

"У четвер зі слідчого ізолятора Володимир Бондар був госпіталізований в Київське науково-практичне об'єднання невідкладної медичної допомоги і медицини катастроф", - зазначив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна представник Київської міськпрокуратури.

До свого звільнення Бондар перебував у слідчому ізоляторі СБУ. Як повідомляє Київська прокуратура, в четвер комісія судово-медичних експертів діагностувала Бондарю гіпертонічну хворобу 2 ступеню, гіпертонічний криз. "Тиск 215 на 120", - заявив ТСН київський прокурор Юрій Гайсинський. "Згідно з висновками експертів, йому необхідне стаціонарне лікування".

Коментар УП

Вже в день арешту Бондаря УП висловила припущення, що ця справа може бути пов'язана з тиском на Віктора Ющенка. Справу веде прокурор Києва Юрій Гайсинський, який мріє сісти у крісло генерального прокурора України. Ми вже писали про те, що Гайсинський піклується про власний імідж і не захоче повторювати безглуздих помилок Генпрокуратури. Слідчий ізолятор СБУ надає заарештованим найкращі умови, які тільки можуть бути в подібних закладах. Це визнав і адвокат Бондаря Богдан Ференц, якій навіть повідомив, що у Бондаря є можливість дивитись телевізор і читати газети.

Однак проблеми зі здоров'ям у Володимира Бондаря дійсно можуть існувати, оскільки перші 72 години після затримання, він перебував у звичайному СІЗО, а, за словами його дружини, він хворий на хронічний астматичний бронхіт.

На те, що звільнення Бондаря з-під варти є власною PR-акцією Гайсинського може вказувати поява прокурора Києва в ефірі телеканалу 1+1, де він особисто розповів про свій гуманний вчинок. Не останню роль у цьому може зіграти і поява статті щодо справи Бондаря у Financial Times. Ця газета рік тому сама займалась роздмухуванням скандалу навколо НБУ та дій Бондаря.

Ну і останній момент – резолюція моніторингового комітету ПАРЄ щодо виключення України з Ради Європи. Якщо справа Тимошенко в їхніх очах є повним негативом для України, то Гайсинський може заробити і кілька плюсів.

Читайте також:

Затримано колишнього заступника глави НБУ Володимира Бондаря


Ющенко все знав про операції Бондаря

Адвокат заарештованого Володимира Бондаря Богдан Ференц, ймовірно, вважає, що його підзахисний не повинен відповідати за дії всього Нацбанку, а Ющенко не вдасться вийти з цього скандалу "у білому".

Ющенка викликають на допит до прокуратури

Київська прокуратура має намір допитати Ющенка як свідка по справі Бондаря. Також зі слідчими призначена зустріч і багаторічному міністру фінансів України Мітюкову. Самому Бондарю будуть пред'явлені нові обвинувачення.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:26
фотоПерепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники затримали двох чоловіків
15:22
Вчені визначили, наскільки шум шкодить птахам. А як щодо людей?
15:13
Поліція та СБУ прийшли з обшуками до "Київтеплоенерго", робота підприємства заблокована - КП
15:10
Росія поновила доставку нафти державним "Совкомфлотом" до Індії - Reuters
14:48
Made in China більше не лякає: "китайці" захоплюють український ринок
14:40
відеоГУР повідомло про знищення у Москві ворожого гелікоптера Ка-32
14:39
У США представили найбільший у світі 3D-принтер, який може надрукувати будинок за 3 дні
14:39
відеоССО показали результати роботи на Донеччині: у ворога мінус БТР та два БМП 
14:30
Київ стягнув з підрядника метро на Виноградар 139 мільйонів, зароблених з незаконного депозиту
14:16
КолонкаЗавдяки Антикорраді при Міноборони на харчуванні для ЗСУ вдалося зекономити 4 млрд
Усі новини...