Кучма: "Ніяк"

Четвер, 3 травня 2001, 14:55
У день, коли відзначається Міжнародний день свободи друку, а Кучма знаходиться в Криму з одноденною робочою поїздкою, йому поставили питання. Це не просто питання. Це питання про те, як він ставиться до того, що був названий серед 30 діячів і організацій, що становлять загрозу свободі слова.

Всупереч очікуванням "гарант" поставився до цього питання дуже спокійно. "Ніяк", - сказав він і додав, що "міг би більш детально сказати, але нехай це залишиться на совісті тих, хто це друкує, і хто за цим стоїть".

"Кажуть, що я навіть нижче, ніж Путін (у списку "ворогів преси" - УП), і це мене повинно задовольняти", - пожартував президент.

Читайте те, що "ніяк" прокоментував президент:


Кучма знов серед ворогів преси

Кучма потрапив у компанію головних деспотів вільного слова. Міжнародна організація "Репортери без кордонів" включила українського гаранта до щорічного списку ворогів преси.

У п'ятницю в Парижі "Репортери" почала оголошувати "ворогів преси", назвавши 30 діячів і організацій, які становлять, на думку організації, загрозу свободі слова.

Президент Кучма - №29 у чорному списку "ворогів" преси "Репортерів без кордонів". Його випереджають Олександр Лукашенко (№4) і Володимир Путін (№22). У список "ворогів преси" увійшли також кубинський лідер Фідель Кастро, лідери Іраку і Північної Кореї Саддам Хусейн і Ким Чен Ір.


Кучма двократний ворог преси. Зараз №7

Комітет із захисту журналістів, що базується у Нью-Йорку, повернув Кучму до списку 10 "ворогів преси". Український "гарант" знову у компанії "світових політичних лідерів, що несуть відповідальність за найсерйозніші порушення свободи преси у світі". Зараз Кучма під номером 7, два роки тому він був шостим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...