Ющенко: "Дорога через опозицію – не дуже цікава дорога"

Середа, 9 травня 2001, 18:50
Прем'єр ще раз прямо заявив, що не підтримує ідеї радикальної опозиції. Консолідація політичних сил, які готові взяти на себе політичну відповідальність, – "це набагато складніше, ніж сьогодні витягнути плакат і піти в опозицію". "На цьому можна зібрати за декілька днів хороші дивіденди, але ця тактика на дуже короткий період", - заявив Ющенко в середу у Києві.

У цьому зв'язку прем'єр звернувся до українців із закликом: "Досить тероризувати Україну. Дорога через опозицію – не дуже цікава дорога". На сьогодні необхідно "згорнути всі ці гармати, зачохлити їх, і зараз думати не про владу і не про булаву", підкреслив він. У той же час Ющенко вважає, що деяким політичним силам буде складно зійти з позиції глибокої опозиційності.

Журналісти ж намагалися дізнатися про плани Ющенка на майбутнє. Прем'єр заявив, що його "може примусити" піти в політику "в іншій якості" тільки консолідація політичних сил, які візьмуть на себе відповідальність за те, що відбувається в країні. Головна проблема буде полягати в тому, чи "вдасться створити концепцію, навколо якої можна створити консолідацію політичних сил", підкреслив він.

"Нас завжди роз'єднувало те, що у нас по 40 гетьманів і одна думка про булаву", - сказав Ющенко. При цьому він зазначив, що будь-який досвід, "будь те Чехія, Балтія, Польща – це політичні консультації".

У той же час Ющенко вважає, що основна політична сила в країні повинна бути "мобілізованою і володіти більшістю, яка мусить нести політичну відповідальність за динаміку реформ". "Другої, третьої формули немає", - підкреслив прем'єр. "Чим ми сильніше будемо просувати нові ідеї гармонізації відносин в будь-якому контексті – в політичному і економічному – тим буде кращим", - зазначив він.

На його думку, політикам треба для простої людини "обгрунтувати концепцію, логіку реформ, яка б кожний місяць, кожна півроку" поліпшувала його добробут.

Відповідаючи на питання журналістів, чи виступає він за консолідацію політичних сил навколо президента, який відповідальний за реформи в країні, Ющенко сказав: "Загалом – так". "Ми говоримо про демократичну консолідацію політичних сил, що усвідомлюють необхідність об'єднання для того, щоб з одного боку отримати політичну більшість і нести відповідальність за курс реалізації реформ", - підкреслив прем'єр.

Зі слів Ющенка, раніше він був упевнений, що "дефекти політичної конструкції в суспільстві, коли є 110-115 політичних партій, а населення може сказати назву першої десятки партій, не більш".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News