Росія готова приватизувати українські газопроводи

П'ятниця, 1 червня 2001, 16:04
Анатолій Кінах запропонував Росії взяти участь в приватизації українських магістральних газопроводів. Росія запропонувала допомогти в модернізації цих газопроводів, а в замін забути про будівництво обхідних шляхів.

Україна зацікавлена в участі в процесі приватизації і "третьої сторони", Європи, для забезпечення енергетичної безпеки України, уточнив Кінах.

У свою чергу прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов закликав відмовитися від використання терміну "будівництво магістральних газопроводів в обхід України". Він пояснив, що участь Росії в будівництві газопроводів територією Польщі і Білорусії - "не альтернатива Україні, а реалізація укладених раніше контрактів".

Вже в червні сторони зустрінуться на переговорах щодо врегулювання проблеми заборгованості України за постачання російського газу. Кінах дав політичне підтвердження прихильності Києва виконанню домовленостей, досягнутих президентами двох країн у грудні минулого року.

Як заявив Касьянов, Росія готова взяти участь в модернізації існуючих на території України магістральних газопроводів. За його словами, йдеться про спільні інвестиції в цю сферу, а також про "поєднання власності у цих газопроводах".

Касьянов підкреслив, що будівництво газопроводу з РФ до Європи територією Білорусі та Польщі здійснюється не в обхід України і не на збиток Україні. "Це не є альтернативою, ми виконуємо раніше досягнуті міжнародні угоди і затверджені раніше плани", - сказав він.

РІА "Новости", Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування