Редактору газети "Свобода" дали два роки тюрми (умовно) і заборонили займатися журналістикою

Четвер, 7 червня 2001, 21:29
Позбавлення волі до двох років (умовно), а також позбавлення права писати та обіймати посади у засобах масової інформації на цей термін – таке покарання отримав головний редактор українського тижневика "Свобода" Олег Ляшко.

Вирок оголошено після повторного розгляду кримінальної справи, порушеної у липні 1997 року, у якій Олег Ляшко звинувачувався у вчиненні наклепу на колишнього виконуючого обов'язки прем'єр-міністра України Василя Дурдинця та начальника управління внутрішніх справ Одеської області генерала Григоренка.

У грудні 1999 року журналіст Олег Ляшко був виправданий по цій кримінальній справі суддею столичного Печерського райсуду Миколою Замковенком.

"Я абсолютно впевнений, що це політична справа, оскільки ніякого злочину я не вчиняв, ніякого наклепу не робив. Думаю, що це з подіями навколо Замковенка не пов'язано, я впевнений, що це пов'язано з позицією нашої газети. У грудні 1999 року я був вже виправданий по цій кримінальній справі суддею Печерського райсуду Замковенком. Після цього прокуратура оскаржувала вирок Замковенка, міський суд скасував цей виправдальний вирок, направив справу на повторний розгляд до Мінського райсуду, і от сьогодні такий фінал цього розгляду.... Це так мене привітали з Днем журналіста", - сказав після проголошення вироку Олег Ляшко.

Він також зазначив, що вважає таке рішення суду "давньою кампанією на знищення незалежних ЗМІ". "Ми будемо оскаржувати цей судовий вирок, хоча сподіватися на те, що він буде скасований, підстав мало", - додав він.

Українська служба радіо "Свобода"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування