Кучма закликає зрозуміти Україну

П'ятниця, 8 червня 2001, 19:33
Президент Кучма закликав країни Центральної і Східної Європи враховувати під час розробки підходів до реформ в країнах колишнього соцтабору необхідність забезпечення їх широкої соціальної бази.

У п'ятницю президент брав участь в робочій зустрічі глав держав Центральної Європи в рамках дискусії на тему: "Цінності свободи і демократії в Європі" на віллі "Таранта" в італійському місті Вербанія. Зустрічались глави 13-ти європейських держав: України, Словенії, Австрії, Чехії, Польщі, Молдови, Болгарії, Словаччини, Німеччини, Хорватії, Угорщини, Югославії і Румунії.

Кучма стверджує, що критика ззовні відносно економічних перетворень або процесів демократизації повинна базуватися на розумінні специфіки внутрішньої ситуації в молодих незалежних державах і підкріплятися адекватною допомогою.

Президент України закликав усунути обмеження на свободу контактів і пересування в Європі, яке стосується нових незалежних держав, в тому числі і України.

Окремо Кучма чомусь висловився по Інтернету. Він звернув увагу на проблему поширення в Інтернеті ультранаціоналістичних лозунгів, інструкцій терористам та інших негативних проявів, характеризувавши це як прямий виклик демократії, загрозу людям і народам, моральному здоров'ю нації.

За матеріалами Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування