Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма поділився: Волкову віддали віце-прем'єра, а Пустовойтенку – міністерство

Субота, 9 червня 2001, 20:22
Останні три з чотирьох вакантних місць в новому уряді Кінаха принесені у жертву визначенню "коаліційність". Портфелі отримали ставленики партій.

Віце-прем'єром України з питань аграрної реформи призначено Леоніда Козаченка. 46-річний Козаченко працював у сільському господарстві останні 18 років на посадах, починаючи з бригадира тракторної бригади, голови колгоспу, начальника управління Мінсельгоспу України. Останні 8 років очолював Українську лігу підприємців і промисловців АПК. З 1999 року – голова Української аграрної конфедерації. Член президії Українського союзу промисловців і підприємців, заслужений працівник сільського господарства.

За даними "Дзеркала тижня", кандидатуру Козаченка активно лобіював Олександр Волков. За деякими іншим даними, він також влаштовує і лідерів СДПУ(0).

Міністром транспорту став Валерій Пустовойтенко, лідер Народно-демократичної партії, колишній мер Дніпропетровська. Якщо хтось забув – ця людина найдовше протрималася у прем'єрському кріслі: з 1997 по 1999 роки. Після цього, і до останнього моменту, він працював радником президента Кучми.

Проте, поруч з Кучмою він був завжди і вважається його вірним, ретельним, проте недалеким соратником. Відтоді, як він перестав бути прем'єром, президент постійно намагався підшукати йому тепленькі місця. Минулого літа, на превеликий жаль для Пустовойтенка, так і не відбулося його призначення головою "Нафтогазу". Потім подейкували, що йому віддадуть посаду прем'єра, глави президентської адміністрації.

Призначення Пустовойтенка міністром транспорту не стільки данина принципам коаліційності, скільки визнання і винагорода його особистої відданості.

Новим міністром екології і природних ресурсів призначено Сергія Курикіна, активіста Партії зелених. Курикін – один з наймолодших в уряді Кінаха. Йому всього 42 роки. У парламенті він займався міжнародними проблемами в комітеті із закордонних справ і зв'язках з СНД. Один з небагатьох тямущих людей в парламенті, здатних дати розумний коментар. Скромний в побуті.

Відбулися й інші, менш значущі призначення. Главою Державного казначейства України призначено Петра Петрашка, його попередника – людину Ющенка - Олександра Киреєва – звільнено за станом здоров'я.

Кінах призначив одного із своїх найближчих соратників за УСПП Олександра Шнипка першим заступником державного секретаря Кабінету міністрів. Раніше, в УСПП, до кабінетів Кінаха та Шнипка можна було пройти через одну приймальну. Ця людина, безумовно, буде користуватися довірою прем'єра і хоч якось скрадати наслідки призначення держсекретарем Володимира Яцуби.

Отже, уряд практично сформовано. Призначені 20 членів нового Кабінету міністрів, з них 13 вважалися членами команди Ющенка. Ще кажуть про нове Міністерство європейської інтеграції, але коли воно буде створено – невідомо.

Зараз вакантним залишається тільки крісло одного віце-прем'єра. Останнім часом говорять, що новим віце-прем'єром може стати старий міністр внутрішніх справ – Юрій Кравченко. За деяким даними, йому будуть підлеглі всі силові міністри. Якщо таке призначення відбудеться, воно буде знаковим. І не тільки для Заходу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування