Кучма і Кваснєвський познущалися над Папою Римським

Середа, 4 липня 2001, 20:31
Варшавський тижневик "Gazeta Polska" повідомляє, що президенти України та Польщі припустилися жартів щодо Папи римського Івана Павла Другого на другий день після завершення візиту понтифіка до України.

"Gazeta Polska" пише, що офіційною причиною зустрічі Леоніда Кучми та Александра Кваснєвського у польському Ланцуті 28-го червня було обговорення результатів поїздки Папи до України.

Діалог в жартівливому стилі "на папську тематику" відбувся одразу після прильоту президента Кучми до аеропорта в Жешуві:

Кваснєвський - "Вітаю, святий Леоніде!"

Кучма - "З радістю передаю частину енергії від папи!"

Особа з оточення Кучми - "Ну, треба руку цілувати!"

Не вперше президент Кваснєвський перебуває в епіцентрі скандалу з приводу жартів над Папою Іваном Павлом ІІ, який є поляком і користується великою повагою на своїй батьківщині.

Напередодні президентських виборів восени минулого року було оприлюднено відеозапис, на якому президент Квасневський зі своїм радником Мареком Сівцем пародіює Папу Римського.

На касеті, яку показало польське телебачення, чути жарти на кшталт: "Може на коліна станеш?", "Може землю поцілуєш?" після того як президент та його радник вийшли з літака в одному з регіонів Польщі.

Тоді ці записи дещо підірвали рейтинг популярності президента Кваснєвського, однак не зашкодили йому перемогти на виборах.

Українська служба Бі-Бі-Сі

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News