Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія почала виконувати "українське замовлення", упевнені в "Батьківщині"

Середа, 8 серпня 2001, 12:43
Партія "Батьківщина" розцінює порушення карної справи в Росії проти Тимошенко як "дешеву провокацію, сфабриковану під тиском і на замовлення президента України Леоніда Кучми з метою компрометації опозиційного руху".

За даними закордонних та українських ЗМІ, Кучма "умовляв" президента РФ Володимира Путіна "відкрити сфабриковану справу щодо Тимошенко в обмін на протекціонізм і пільговий допуск російського капіталу на український ринок", говориться в заяві партії з цього приводу.

"Тому можливу фабрикацію справи у відношенні Тимошенко можна розцінювати виключно як недвозначний "сигнал" про те, що Росія почала виконувати свою частину контракту, згідно з яким Москва дістане монопольне право на українську економіку, а Кучма матиме мотив для нової атаки на демократичну об'єднану опозицію на чолі з Тимошенко", - говориться у заяві.

У документі підкреслюється, що "нова хвиля провокацій" проти лідера "Батьківщини" "має українське коріння". "Разом з тим, ми запевняємо громадян України, наших політичних однодумців і соратників, що у відповідь на чергову дешеву провокацію влади опозиційні сили ще тісніше згуртують свої ряди, консолідують зусилля для беззастережної перемоги на парламентських виборах і очищення України від кримінально-олігархічного бруду".

Виборчий блок "Форум національного порятунку" вважає, що інформація про порушення карної справи у відношенні Тимошенко підтвердила припущення, що "під час парламентських виборів домінуватимуть розроблені президентською адміністрацією "чорні технології".

Метою "вірогідного відкриття карної справи" відносно лідера ФНП автори заяви називають "компрометацію напередодні виборів демократичної опозиції".

"Не зламавши Тимошенко в'язницею, систематичним переслідуванням, щоденними викликами до Генпрокуратури з метою психологічного тиску, фабрикацією карних справ, режим Кучми замість політичних обіцянок покликав на допомогу Росію. Своє справжнє обличчя українська влада показала не сьогодні, однак саме тепер режим Кучми засвідчив свою слабкість", - говориться в заяві ФНП.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
Усі новини...