Солтису пред'явлено звинувачення у вбивстві сімох людей, в тому числі ненародженої дитини

Середа, 5 вересня 2001, 11:14
Українському емігранту Миколі Солтису пред'явлено звинувачення у вбивстві сімох людей - дружини з іще ненародженою дитиною, сина і ще чотирьох інших родичів. Про це мас-медіа повідомили американські прокурори.

Районний прокурор округи Сакраменто Джен Скаллі сказала, що пана Солтиса звинувачують в убивстві його дружини Любові і трирічного сина, літніх вуйка і тітки, а також двох племінників.

Оскільки Любов Солтис була вагітна на час убивства, Скаллі повідомила, що Солтиса також буде звинувачено в убивстві зародка. "Немовля було сьомою жертвою Солтиса", повідомила прес-конференції Скаллі.

Звинувачення стосовно убивства зародка можуть бути висунуті в разі, коли зародкові не менш ніж 7 тижнів. Офіційні особи не сказали, на якому місяці вагітності була Любов Солтис на момент смерті.

Хоча кожний з семи пунктів обвинувачення включає обтяжувальні обставини - а це передбачає або смертний вирок, або довічне ув'язнення без права на помилування - Скаллі додала, що іще не визначилась, чи буде вона пропонувати страту.

Сакраментський офіс громадського захисту, адвокатська установа, що захищає підозрюваного у скоєнні вбивств, нещодавно повідомив, що Солтис, котрий імігрував до Сполучених Штатів три роки тому, не розуміє багато з того, що йому говорять від часу, коли його було заарештовано 30 серпня. Скаллі повідомила, що Солтису нададуть затверджених судом перекладачів.

Офіційні речники не змогли надати чітких пояснень стосовно причин, які призвели до убивств, що жахнули Сакраменто і налякали його україно-російську громаду.

Поліція відмовилась коментувати повідомлення, ніби Солтис зізнався у скоєнні злочинів. Єдине, що сказала поліція, Солтис виправдовувався, кажучи, що його родичі, як сказано, "труїли" його. Поліція вважає, що тут ідеться про те, що Солтис розумів як моральний тиск.

ВВС

Читайте також

Український Чикатіло шокував Америку

Солтис назвав причину, через яку вбив своїх родичів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...