Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хакери зламали сайт першої української інтернет-газети

Середа, 5 вересня 2001, 11:52
4 вересня в результаті хакерської атаки було зломано сайт uatoday.net.

Як повідомляється у заяві ТОВ "Україна Сьогодні", видавця інтернет-газети uatoday.net, зловмисник, який назвався General Failure и Doberm@n, заволодів паролем до адміністративної частини.

Хакери залишили на сайті повідомлення під заголовком "САЙТ UAtoday был ВЗЛОМАН!", в якому стверджувалося, що вони отримали повний контроль над сервером і зможуть упродовж кількох годин самостійно викладати інформацію на сайт.

Жодних своїх координат, окрім поштової адреси general@darkmail.com, зловмисник не залишив. Відповідальність за пролам у захисті сервера uatoday.net хакери поклали на нашого провайдера, - компанію Golden Telecom.

Сервер не працював кілька хвилин, але зараз команда uatoday.net здійснює заходи по виявленню наслідків чужого втручання.

"Україна сьогодні" пояснює, що оскільки uatoday.net користується послугою колокейшн компанії Golden Telecom, це означає, що жодного доступу до сервера uatoday.net провайдер не має і ніколи не мав. Отже, всю відповідальність за безпеку сервера несе сама uatoday.net.

До рук зловмисників потрапив лише пароль до адміністративної частини сайту, що вказує на те, що зловмисники так і не змогли зламати захист сервера. Згідно з попередньою версією, злам захисту uatoday.net стався внаслідок викрадення зловмисниками пароля до адміністративної частини (ймовірно, за допомогою вірусних програм типу Black Oriffice (напр. Girl Friend, або Shtirlich).

ТОВ "Україна Сьогодні" має намір подати до правоохоронних органів заяву про скоєння злочину.

UAToday.net


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...