Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рух хоче йти на вибори окремо

Середа, 5 вересня 2001, 13:23
Народний Рух України може спокійно ставитися до своєї майбутньої політичної долі, якщо піде на парламентські вибори з власною назвою і єдиним у виборчому списку.

Таку думку в середу в ефірі "Доброго ранку, Україно!" на УТ-1 висловив керівник апарату Центрального Проводу Народного Руху України Сергій Конєв, якого останнім часом Рух-прес згадує втричі частіше, ніж формального лідера Руху Генадія Удовенка.

Як повідомляє Рух-прес, Сергій Конєв висловив недовіру тезі, що у широкому блоці, складеному з різних партій, Народний Рух матиме представництво у Верховній Раді, рівноцінне своєму місцю на політичній арені.

"Втратити фракцію – це втратити партію. Вже зараз помітно, як політичні партнери хочуть усунути голову Народного Руху України "на другий план", - заявив Конєв.

Він нагадав, що на другому етапі дев‘ятого з‘їзду, у березні 1999 року, голова Народного Руху України Вячеслав Чорновіл прогнозував рухівський виборчий список таким, де голови щонайменше половини крайових організацій Руху складатимуть першу частину партійного виборчого списку.

В той же час, Конєв активно підтримав думку ведучого телепередачі Василя Климчука про політичні перспективи столичного голови Олександра Омельченка. "Зараз ведеться боротьба за залучення Олександра Омельченка до будь-якого політичного блоку. Його включення до виборчого списку буде подарунком не Олександрові Омельченку, а навпаки", - запевнив Конєв.

Родом із Дніпродзержинська, Сергій Конєв увійшов в історію демократичних процесів як один з наймолодших народних депутатів СРСР (1989-91 рр.). Рівно дванадцять років тому на установчому з'їзді Народного Руху України за перебудову, який відбувався в Києві 8-10 вересня 1989 року, він був обраний першим заступником голови Народного Руху. Зараз очолює Дніпропетровську крайову організацію партії. (Справка Рух-прес)

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...