Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В парламенті створюється фракція "НУ"?

Четвер, 6 вересня 2001, 12:04
Незважаючи на прогнози рухівця Сергія Конєва, Рух Геннадія Удовенка таки планує крокувати, принаймні до виборів, в одній колоні з ПРП та Рухом Юрія Костенка й більше того - під вивіскою "Наша Україна".

Як стало відомо "УП" з конфіденційних джерел, найближчим часом у Верховній Раді буде оголошено про злиття двох рухівських фракцій та "Реформ-Конгресу" у єдине парламентське об'єднання "Наша Україна".

Сюди ж мають увійти деякі позафракційні депутати. Як твердять наші джерела, мова може йти навіть про створення фракції, в якій, втім, кожна партія матиме право голосувати не відповідно до спільних домовленостей, а як сама вважатиме за потрібне. Нова фракція, за прогнозами, нараховуватиме щонайменше п'ятдесят "мандатоносців".

Найвірогідніше, оголошення про її створення відбудеться наступного тижня. Сторони - Ющенко, Пинзеник, Удовенко та Костенко - за нашими даними, не лише дійшли принципової згоди про створення фракції чи депгрупи "НУ", а й погодили це питання зі своїм активом. Ті - погодилися. Цілком можливо, що того ж таки дня, Ющенко нарешті скаже щось конкретне про "Нашу Україну", про її партійних членів.

Керівники згаданих нац-демівських партій наразі від будь-яких коментарів відмовляються. Їх можна зрозуміти: вони не бажають випереджати події.

Ми ж зі свого боку зазначимо, що створення нової фракції, чи нехай це буде міжфракційне об'єднання, яких в парламенті безліч, нарешті означатиме вихід з підпілля Віктора Ющенка, а також те, що колишній прем'єр має "товар" аби торгуватися з тією ж таки ТУНДРою чи переманювати від "дніпропетровців" аграріїв Михайла Гладія. Так чи інакше, Ющенко стає реальним суб'єктом. А от про Рухи, ПРП та КУН такого не скажеш. Буде дуже дивно, якщо вони, оголосивши про створення в парламенті "НУ", розійдуться, як того прагнуть Конєв і Ко .

Цікаво, чи знають про згадану ініціативу в адміністрації президента? І що з цього приводу думає натхненник створення у ВР різноманітних міжпартійних конфігурацій Роман Безсмертний? Благословили вони "НУ", чи прогавили?

Рух хоче йти на вибори окремо

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...