Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У заяві бен Ладена деякі почули визнання в причетності до терактів

Понеділок, 8 жовтня 2001, 16:11
Катарська кампанія Al-Jazeera близько 20 години неділі за середньоєвропейським часом передала виступ Усами бен Ладена. Ця заява була записана, згідно з даними Associated Press, у неділю за кілька годин або навіть за кілька днів до ударів США по Афганістану в секретному притулку бен Ладена в горах Афганістану.

У заяві бен Ладен не визнає напряму, що причетний до терактів в США. NTVru наводить повний текст цього виступу Усами бен Ладена, згідно з повідомленнями AP і НТВ.

"Аллах ударив Америку в одне з її найбільш вразливих місць. Америка обійнята страхом з півночі на південь, із заходу на схід. Я дякую Аллаху за це.

Тому що наша нація відчувала страх, ненависть і несправедливість роками. Але ми боремося. Ми боремося і за тих людей, які постраждали і продовжують страждати у Палестині. Дуже багатьох невинних людей в Іраку, в Палестині вбивають. Але ніхто ніколи не говорить ані слова, ми не чуємо жодного слова підтримки на адресу цих людей. І жоден уряд про це не говорить. Щодня ми бачимо ізраїльські танки, ми бачимо в Рамаллі, ми бачимо в інших палестинських містах, але знову ми ніколи не чуємо, ніколи не бачимо, щоб хтось це засуджував. Але коли нещастя прийшло до Америки, весь світ закричав, весь світ побачив і весь світ захотів помсти.

Кожний мусульманин після того, як політики в Америці на чолі з президентом Бушем, офіційно заявили, що починають війну проти нас і посилають проти нас людей, і також вони підбурювали інші країни ісламські проти нас, проти нашої релігії, вони вийшли на війну з ісламом. Не проти нас, а з ісламом. У ім'я, вони кажуть, що вони борються з тероризмом, а насправді вони борються з ісламом.

Адже в Японії також був теракт, і також у ньому загинули люди, але там після цього нічого не трапилося. Що сталося в Іраку, не вважається злочином. Але як тільки щось відбувається проти них, вони негайно відповідають, вони атакували Афганістан, вони атакували Судан, вони розділили весь світ на два табори. У одному таборі є віра, в іншому таборі немає віри. Ми будемо підтримувати нашу релігію.

Я говорю американському народу, я клянуся: Америка ніколи і американці не будуть ніколи відчувати себе більше в безпеці, принаймні, доти, доки на землі Палестини не буде така ж безпека".

У той же час по британському "Скай Ті-ві" був продемонстрований відеозапис заяви бен Ладена, згідно з якою він заявив, що "удар по США нанесли кращі мусульмани". Бен Ладен, одягнутий в камуфльовану форму, закликав мусульман, в тому числі жителів США, до священної війни проти "хрестоносців".

NTVRU.com, РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування