Фахівці вивчають дно Чорного моря, а на розшифровці магнітофонних записів почули крик пілота Ту-154

Понеділок, 8 жовтня 2001, 16:45
При розшифровці наземних магнітофонних записів переговорів літака Ту-154, що розбився неподалік Сочі, експерти почули крик одного з пілотів. Про це повідомив на прес-конференції перший заступник міністра транспорту РФ Олександр Нерадько. З його слів, наземний магнітофон зафіксував цей крик о 13:45:12.

У даний момент цей запис більш детально вивчається фахівцями. Зі слів Нерадька, крик пілота може співпадати з моментом вибуху на борту повітряного судна.
Заступник міністра з надзвичайних ситуацій Олександр Москалець і голова Міждержавного авіаційного комітету Тетяна Анодіна, що брали участь в прес-конференції, повідомили, що до розслідування з понеділка підключаються фахівці міністерств оборони Росії й України.

Москалець також повідомив, що товщина шару донного мулу у місці падіння літака Ту-154 у Чорному морі становить шість метрів, передає Інтерфакс-Україна.

З його слів, у неділю до вивчення дна приступили фахівці, які прибули до місця катастрофи на науково-дослідному судні "Академік Голіцин". Взяті проби дали підставу експертам стверджувати, що товщина мулу у місці падіння літака становить не 30 сантиметрів, як вважалася раніше, а шість метрів.

Роботи з пошуку тіл загиблих і уламків літака продовжуються. Ведеться тралення місця катастрофи. Однак у неділю жодного уламка не було знайдено. За допомогою спеціального глибоководного апарату "Тритон" й іншого навігаційно-дослідницького обладнання фахівці судна "Академік Голіцин" протягом неділі дослідили 3,1 млн. кв. метрів дна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування