Робертсон закликав країни НАТО підтримувати військові бюджети на рівні періоду "холодної війни"

Вівторок, 9 жовтня 2001, 21:10
Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон заявив, що країни, що входять у Північноатлантичний альянс, повинні підтримувати свої військові бюджети на тому ж рівні, що і в часи "холодної війни" "для забезпечення безпеки поколінь".

"Без безпеки наші суспільства не можуть функціонувати, і тоді терористи точно переможуть. Ми повинні затрачати усе, що необхідно, для того, щоб забезпечити цю безпеку", - заявив Робертсон у вівторок на сесії Парламентської асамблеї НАТО в Оттаві.

"Важлива частина цих витрат повинна довестися на ефективні військові можливості, оскільки в останні кілька тижнів ми зрозуміли, що повинні готуватися не тільки до того , що ми можемо передбачити, але і до того, чого не можемо передбачати", - цитує Робертсона Інтерфакс-Україна.

Робертсон також відзначив, що розширення НАТО на Схід "не постраждало у результаті терористичних атак на США". "Ми будемо тримати двері НАТО відкритими для нових членів. Звичайно, самміт, що відбудеться у Празі у листопаді, дасть новий поштовх процесу розширення ", - додав Робертсон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News