Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні політикам треба "нарощувати товсту шкіру щодо журналістської критики" - США

Четвер, 1 листопада 2001, 11:52
Прагнення України стати членом Європейського співтовариства підтримується США, але це багато в чому залежить від самої України, від того, наскільки українці зможуть прискорити реформи і досягнути рівня, що відповідає демократичним і політичним нормам.

Про це заявила заступник держсекретаря США з глобальних проблем Пола Добрянські, виступаючи у середу на конференції у Вашингтоні "Україна на шляху до зрілої державності".

За її словами, США чекають на вільну і справедливу виборчу кампанію в Україні. Це є одним з наріжних каменів, які визначать політику США щодо України, сказала Добрянські.

Вона особливо відзначила проблему засобів масової інформації в Україні. "Журналістика повинна бути критичною по відношенню до влади. До цього потрібно не просто спокійно ставитися, але і сприяти розвитку критичної журналістики", - сказала заступник держсекретаря, додавши, що політики в Україні повинні "нарощувати товсту шкіру стосовно журналістської критики".

Добрянскі також звернула увагу на напади, що продовжуються, на журналістів в Україні.

Заступник держсекретаря піддала критиці поведінку української влади під час інциденту з російським літаком Ту-154, збитим ракетою сил ППО України. "Необхідно вчитися визнавати правду, якою б тяжкою вона не була", - передає слова Добрянські агентство Інтерфакс-Україна.

Добрянскі звернула увагу на такий сумний чинник, що визначає нинішній стан України, як корупція, і як наслідок, низький рівень інвестицій в українську економіку. Разом з тим, заспокоїла вона, корупція властива не тільки Україні.

Зі слів заступника держсекретаря, критикуючи Україну, США залишаються її стратегічним партнером. "Тільки друзі можуть говорити не тільки приємні речі, але і вказувати на недоліки", - заявила вона.

Добрянскі також вважає, що не потрібно недооцінювати спадщини 70 років радянського режиму, "від якого не позбутися протягом однієї ночі". Вона знову підтвердила, що США готові підтримувати Україну, підкресливши при цьому, що тільки самі українці повинні визначити своє майбутнє.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування