Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єжи Енгель про збірну України

Середа, 7 листопада 2001, 10:43
Німецьке футбольне видання "Kіcker" напередодні матчів команди Німеччини зі збірною України звернулося до головного тренера збірної Польщі, Єжи Енгеля -охарактеризувати гру команди Лобановського. Відзначимо, що саме польським футболістам вдалося завдати єдиної поразки збірній Україні у відбірному турнірі до ЧС-2002 року.

Так, пан Енгель вважає, що німецька збірна в першу чергу повинна налаштуватися на форварда збірної України Андрія Шевченка. На питання німецьких журналістів, як команда Польщі грала проти Шевченка, він розповів наступне:

"У київській зустрічі, коли Шевченко діяв як чистий нападаючий, його опікував один з чотирьох наших захисників, що у даний момент знаходився ближче всіх до нього. Другий захисник підстраховував першого. В другій зустрічі, коли форвард діяв із глибини поля, ми спеціально приставили до нього нашого півзахисника оборонного плану Аркадіуша Бака. Коли ж Шевченко проривався в штрафний майданчик, проти нього грав захисник Томаш Хайто".

Окрім того, тренер збірної Польщі додає, що проблеми слід очікувати не лише від Шевченка. Так, за словами поляка, не менш небезпечним є атакуючий трикутник – Ребров, Воробей, Шевченко. Та й правий фланг, де грають Лужний та Зубов, представляє собою небезпечний дует. До слабких сторін української команди Енгель відносить голкіперів і того ж Шевченка…

"Проблем у команди вистачає, починаючи з голкіпера і закінчуючи самим Шевченком. Справа в тому, що вся гра збірної України підігнана під одного футболіста. Товариші по команді постійно шукають свого лідера, а він сам - позицію, звідкіля можна загрожувати воротам суперника. Шевченко - егоїст: він воліє бити по воротах з відстані в 30 метрів, ніж грати в пас. Шевченко - абсолютна домінанта української збірної", говорить Енгель. Так, на думку поляка, Ващук та Головко гарні захисники, але не завжди вони розуміють один одного. Але, попри все, найбільшою проблемою є голкіпер.

"Українці застосовують зональну оборону, і коли суперники змінюють свої позиції, у них виникають серйозні проблеми. І ще їм не вистачає агресивності. Але найбільшою проблемою команди Валерія Лобановского є відсутність надійного і стабільного голкіпера", додає Енгель.

На питання "Kіcker", де українці краще грають - дома чи на виїзді, Єжі Енгель, впевненний, що в гостях, де підопічні Лобановського вибудовують оборонні редути і небезпечно контратакують - вони сильніші. Вдома ж, за словами фахівця, команда грає слабкіше.

Чи не найважливішу роль в цьому протистоянні зіграє психологічна сторона, вважає Енгель.

"Українці вже грали в плей-офф і знають цю ситуацію. Якщо вони не вийдуть, на цьому життя не закінчується. В Німеччині ж існує психологічний натиск ЗМІ та футбольних функціонерів."

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...