Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ відзначає 7 листопада. Центр столиці перекрито

Середа, 7 листопада 2001, 11:14
Представники лівих сил України під червоними прапорами, з транспарантами і лозунгами вийшли 7 листопада на вулиці Києва, щоб відзначити 84-у річницю Великої Жовтневої соціалістичної революції.

Комуністи заявили орієнтовну кількість учасників демонстрації до 21 тис. осіб. За даними міліції, в колоні, яка від заводу Арсенал пройшла повз будинок Верховної Ради до Європейської площі, - близько 1, 5 тис. чоловік.

У той же час в охороні громадського порядку на вулицях Києва задіяно близько 6 тисяч міліціонерів.
Більшість з них знаходяться у резерві, а безпосередньо у забезпеченні порядку під час проведення акції задіяна невелика кількість людей.

За словами представників міліції, цих заходів вжито, щоб уникнути провокацій на вулицях столиці, оскільки про наміри проводити всілякі акції заявили політичні сили різного напрямку.

На чолі колони молодий парубок ніс червоний прапор. Слідом - у будьоннівках і червоних піонерських галстуках - підлітки з транспарантом "Хай живе Велика Жовтнева соціалістична революція!".

Попереду колони - духовий оркестр, який виконує революційні марші.
Серед демонстрантів - лідер Компартії України Петро Симоненко, один з лідерів Селянської партії Олександр Ткаченко і народні депутати-комуністи.

Частина колони йде під транспарантом Соцпартії, однак, нікого з лідерів СПУ в ній не було, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Серед учасників демонстрації - представники Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість", Всеукраїнського союзу трудящих, Всеукраїнського руху "За Радянський Союз", Всеукраїнського союзу жінок-працівниць "Жінки - за майбутнє дітей України", а також представники Компартії з низки регіонів країни. Під прапором Всеукраїнського союзу радянських офіцерів йдуть ветерани у військовій формі з орденами і регаліями.

Колона рухається під червоними стягами, з червоними кулями, з портретами Сталіна і Леніна.

На середу заплановані у Києві мітинги Компартії, Селянської партії, Прогресивної соцпартії, Комуністичної партії робітників і селян, Союзу комуністів України. Альтернативну акцію також проводить Українська національна асамблея (УНА).

Столичній міліції доручено вжити заходів для забезпечення порядку під час проведення акцій, медикам - забезпечити чергування швидкої допомоги у місцях проведення акцій. Під час демонстрацій і мітингів у Києві частково перекритий рух транспорту.

Мітинг ПСПУ проходитиме біля арки Дружби народів у Центральному парку культури і відпочинку. На участь в заході заявлені 2 тис. осіб.

Мітинг КПРС і Союзу комуністів України відбудеться біля пам'ятника Леніну (Бесарабська площа), колони демонстрантів пройдуть бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, Трьохсвятительською, до Європейської площі. На участь в акції заявлено до 5200 чоловік.

Демонстрація УНА пройде від парку Шевченка по Володимирській до Софійської площі, де відбудеться мітинг. Запланована участь - до 250 чоловік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування